Elegantní pohovka 3v1

Hedviga Nosáľová
2. Duben 2015

Tato elegantní pohovka, s přízračným názvem Sofista, rozhodně udělá dojem její mobilitou. Dalším plusem rozhodně můžeme spatřit v tom, že nezabírá hodně místa, což ocení určitě majitelé malých obytných prostor. 


Název: Sofista
Designer: Fabrizio Simonetti 
Prodej: za 1210€ zde


 "Sofista je pohovka navržena tak, aby řešila problémy s prostorem našich domovů. Řešením je zjednodušit projekt tím, že jsme odstranili všechny zbytečné položky - a to nejen velikosti, ale i výběr materiálů a konstrukce: loketní opěrky a křesla jsou měkké bez jakékoliv tuhé konstruke.,, - Simonetti

Sofista je modulární pohovka, ideální pro integraci do konvertibilních obývacích pokojů. Skládá se ze tří jednotek: ze křesel, rozkládací mini-pohovky (křesla) a rozkládací pohovky pro dva, proto je projekt velmi funkční. Jeho minimalistický, elegantní vzhled a neutrální barvy umožňují se snadno přizpůsobit různým moderním interiérům, od malých bytů až po velké domy a veřejných prostorů.


Výhoda tohoto návrhu je, že nevyžaduje mnoho času ani speciální schopnosti pro jeho přesouvání: jednoduše vysuňte křesla z pohovky. Designéři se řídili myšlenkou "Méně je více".

Tři místná pohovka je k dispozici v různých barevných kombinacích a je možné ji zakoupit on-line za 1210 €.

Čalounění
Látka 100% recyklovaná (75% bavlna, 20% akryl, 5% ostatní vlákna). Vlákna jsou získananá z výroby udržitelných zdrojů, jsou energeticky úsporné. Zabraňují plýtvání vodou. Nejsou obarvené, tak nejsou použity znečišťující chemikálie.

 

Náplň Křeslo
Ultra lehká polyuretanová pěna pro snadné přemístění.

 

Rám
Lamely a nohy z bukového dřeva. Bez povrchových úprav.

Čalounění je možné prát v pračce při teplotě 30 stupňů. Výroba pohovky je vysoce ekologická - nevyužívají se žádné chemikálie.