edit! s radostí promění Váš interiér

Luci Bečková
8. Květen 2015

       Toužíte po renovaci, ale máte moc rádi svůj starý byt? Co byste řekli novému bytu s atmosférou toho původního?! Přináším ukázku rekonstrukce prostorného, ale žaslého bytu v Praze. Z původního 2+1 vzniklo pohodlné 3+kk kombinující prvotní atmosféru a prvky s dispozicí a vybavením vyhovujícím současným trendům.

 

        Stará dispizice se očistila na nosný základ a nová kuchyň, koupelna a šatna se následně odlišily materiálem anebo osvětlením. Povšimněte si, jak spolu všechny netradiční elementy korespodují a dodávají bytu velice neotřelou atmosféru.

 

        Někdy je zdánlivě nedokonalé právě tím krásným. Představivosti se meze nekladou a originalita se vždy velice cení. Nebojte se tedy experimentovat. I malá odlišnost může prostor naprosto změnit.

 

 

        Byt se pyšní poměrně velkou jižně orientovanou terasou s výhledem na Pražský hrad, a proto se malý a nevyužívaný balkón na dvorní fasádě přeměnil na samostatné WC. Praktické okénko zajišťuje nejen přísun čerstvého vzduchu, ale také pohled na oblohu.

 

   

        Je libo pouze kuchyň, jídelní zónu spojenou s relaxem nebo vše propojeno se vším?

    

        Další proměnou od našich pánů designérů je projekt s názvem "Byt pro art-directorku". Typický dvoupokojový byt na Letné byl proměnen v jeden velký obytný prostor, kde jsou jednotlivé zóny (vaření, spaní, relax) vzájemně oddělené pouze kruhovým závěsem. Ten současně umožňuje jednotlivé prostory vzájemně spojovat do bloků.

 

 

        Milovníci umění pozor! Následující proměna byla velkou výzvou. Jak skloubit různé podněty a styly do harmonického celku, který bude působit moderně, ale zároveň si zachová nádech bytu starého? Řešením se proto stala hra s různými autentickými materiály, povrchy a texturami.

 

        Snahou bylo zachovat co nejvíce původních starých prvků (podlahy, obklady, omítky, dveře) a přirozeně je propojit v nové bohaté kombinace.  

 

 

        Veškerá truhlářská práce, včetně velké otevřené kuchyně, jsou vyrobeny z překližky. Její výrazná kresba tvoří jednotící linku, zatímco různě barevné tónování povrchu odlišuje jednotlivé části.

 

        Hlavní ložnici dominuje velká postel navržená na míru, která pokračuje do okna jako parapet a lavice. Další dominantou je vestavná šatna, jejíž přední strana slouží jako knihovna.

 

 

        Má to za sebou? Nebojte se změn. Nádech původního bytu může být stále zachován.