Dřevo - všude kam se podíváš

Natálie Vopařilová
7. Leden 2018

Realizace interiérového studia Duoton, nemá v České Republice bezpochyby obdoby. Rekonstrukce podkroví rodinného domu v Lysolajích je unikátním projektem s nenahraditelnou kouzelnou atmosférou. Interiér plný dřeva nadchne milovníky poctivého domova vybaveného kvalitním materiálem, který bez problémů pokryje požadované nároky jeho uživatelů. To vše v originálním kabátku, který se jen tak nevidí.

 

Vizí majitelů bylo vytvořit útulný prostor, ve kterém se budou cítit příjemně. Zároveň se mělo jednat o netradiční a nápadité řešení. Motivace k realizaci dřevěného projektu vznikla u starých vrat ze 100 let starého dřeva, která byla realizována dlouhodobými zkoušky patinovaného dřeva. Jednalo se o použití vlastního know-how v praxi, studio tak mělo šanci předvést co se a dobu vlastního působení naučilo. Cílem studia v případě rekonstrukce rodinného domu v Lysolajích bylo splnit požadavky majitelů a dát prostoru jinou dimenzi.

 

Hlavním materiálem, který studio k realizaci využilo je smrkové dřevo. Jeho předností je snadná opracovatelnost. Smrk je měkký, pevný a pružný. Vyznačuje se nízkou hmotností a přirozeným hedvábným leskem. Zároveň příjemně voní po pryskyřici. Palubky studio zpracovalo vlastní jedinečnou technologií. 

 

Netradičním řešením je použití stejně opracovaného materiálu na stropě, zdech i podlaze. Díky tomuto řešení působí pokoj kompaktně, zároveň je docíleno požadovaného zútulnění prostoru, bez nutnosti doplnit ho dalšími prvky. 

 

Kompozice interiéru se odvíjela od zadání klientů. Prostor je vybaven nadstandardně velkou knihovnou, a množstvím polic pro uložení CD/DVD a pro umístění rádia a dekorací. Nábytek designově koresponduje s obkladem místnosti. Působivým prvkem je pohodlné křeslo z kravské kůže s podnožkou. Zvolená svítidla jsou vybraná tak, aby podpořily atmosféru interiéru. Nechybí ani robustní pracovní stůl s počítačem.
 
 
Tato místnost se stala pro celou rodinu nejoblíbenějším místem v celém domě. A není divu - komu by se tu nelíbilo?