Dřevo ničím nenahradíš

Homepix
24. Červenec 2017

Dřevo. Teplo a vůně. Jeden z mála materiálů, který nepodléhá krátkodobým trendům a vrací zpět přírodu mezi lidi. V městečku Ondrejov, 30 minut od Prahy, si pravdu o dřevě uvědomil pan Vycpálek už dávno a jeho firma Avydon přináší svým zákazníkům kvalitu v oblasti dřevostaveb už nejeden rok. V jejich nabídce naleznete přes 1500 m3 dřevěných produktů jako např. OSB deskypalubky, hranoly a mnoho dalšího. Designová prodejna, do které můžete zavítat i Vy, otevřela své brány v květnu 2012 a poctivě reprezentuje motto firmy: "Dřevo ničím nenahradíš".

 

Už na první pohled je jasné, že design obchodu má za úkol vytvořit v návštěvnících pocit nostalgie za starými časy, kdy bylo dřevo nejpoužívanějším materiálem při stavbě domu. Současně však apeluje na moderní architektonické trendy a vytváří tak harmonii nového se starým. Při vstupu člověka ihned zahřeje u srdce a představí si, jaké by to bylo přijít večer po práci domů do nádherné dřevostavby. To, že celý návrh prodejny má na svědomí sám pan majitel Vycpálek svědčí o tom, že firma je jeho život a na dřevo skutečně nedá dopustit. Je to prostě tak. Když člověka něco opravdu baví, dějí se neuvěřitelné věci.

 

Na budově bylo použito především dřevo a sklo spolu s materiály, které standardně prodávají. Zákazníci tak mohou hned při vstupu čerpat inspiraci a představovat si, jak s prodávanými materiály naloží u sebe doma. Prodejna Avydonu je ukázkou, že i pouhá prodejna může sama o sobě stylově a vkusně reprezentovat nabízené zboží a současně i vřelý majitelův zájem o něj.