Dřevo má zelenou!

Natálie Vopařilová
25. Listopad 2015

Přírodních materiálů v domácnosti není nikdy dost! Obzvláště pak dřeva!

 

Přírodní materiály mají oproti syntetickým opravdu mnoho kladů. Jsou zdraví nezávadné, ekologické a co víc, mnohdy i lépe vypadají. Ať už dřevo, nebo kámen, téměř většina přírodních materiálů disponuje svou přirozenou kresbou, která každému výrobku pak dodává jedinečný charakter. Právě ze všech zmíněných důvodů, by i ve vaší domácnosti měly převládat přírodní materiály nad těmi syntetickými. 

 

Dřevo je jedinečné jednak díky již zmíněné přírodní kresbě, jednak ale i pro svou nespočetnou škálu barevných barev. Jiný druh stromu, jiná barva, avšak není barva, jako barva. Jedna barva totiž hraje hned na několik strun a vytváří mnoho odstínů, které mohou zdobit i vaše bydlení. Přírodní materiál jako právě dřevo je navíc velmi příjemný na dotek. Tohle všechno ví i Vodičkovi, majitelé firmy Mavlnka. Firma nabízí umělecké a řemeslné práce právě se dřevem, mimo jiné i s vlnou.

 

Důležitým sortimentem firmy jsou dřevěné kliky. Každá klika je vyráběna ručně. Na výběr je opravdu velké množství kusů - od klik vyrobených ze švestkového dřeva, přes kliky z jilmu, ořechu, až po buk a dub.  Kliky se také liší svým tvarem. Firma standardně dělí svůj sortiment klik do několika řad: ART, KLASIK a MODERN.  Kliky jsou určeny pro všechny dveře, mají určité parametry, avšak po domluvě lze vyrobit i kliky na zakázku s parametry odlišnými. Další kategorií jsou pak kliky okenní. Ty jsou určeny pro klasická okna a též eurookna. Všechny kliky jsou ošetřeny dvěma vrstvami tvrdovosku, aby byly odolné a dobře omyvatelné. Jedná se o výbornou řemeslnou práci, která potěší člověka nejen na oko, ale i na dotek.

 

Umělecké práce jsou pak čistě individuální záležitostí. Jedná se o zakázkovou výrobu interiérových i exteriérových oken, dveří a ostatních dřevěných bytových výrobků. Každý kousek je originálním nápadem, který je osobitě pojat a zpracován s důrazem na požadavky zákazníka a s důrazem na ohled k přírodě. Níže v ukázkách poslouží jako skvělý příklad interiérové okénko, nebo dveře s ornamentem.