Dřevěná rezidence, která již na první pohled zaujme svými oblými tvary

Homepix
12. Prosinec 2014

Casey Key Guest House byl navržen studiem Sweet Sparkman Architects. Tato moderní rezidence pro hosty se nachází na jednom z bariérových ostrovů v blízkosti města Sarasota, na Floridě.

Dřevěná stavba byla inspirována dvěma elementy. Prvním byla věta, kterou vyslovil majitel na jednom ze setkání "... respektujte prostředí a zbytek půjde sám." Druhým elementem byly duby, na bariérová ostrově, které jsou formovány pobřežními větry ze západu. Ty ovlivnily hlavně konstrukci střechy. Majitel požadoval malý dům mezi stromy. Měl zahrnovat ložnici, obývací pokoj, koupelnu a kuchyňský koutek. Zároveň měl poskytovat výhled na pobřeží a mělo být zajištěno soukromí od sousedů.

 

V přízemí se nachází malý úložný prostor na kajaky a zastřešená terasa. Interiér rezidence je definován oblými tvary a prvky nápadně připomínajícími dřevěný trupu lodi. Vzhledem k tomu, že se dům nachází v oblasti s vysokým rizikem povodní, vyžadovala se vyvýšená úroveň podlahy. Také, aby nedošlo k poškození kořenových systémů vzácných dubů v oblasti a aby byl zajištěn minimální zásah do životního prostředí, dům stojí na speciálních ocelových pilířích. Výsledkem je, že všechny původní stromy byly zachovány. Design je určen, aby evokoval organickou architekturu, která byla ovlivněna prostředím, ve kterém se rezidence nachází.