Dopřejte si luxus domácí šatny

Luci Bečková
19. Duben 2017

        Máte šanci ubrat určitou plochu většího pokoje nebo se ve vašem bytě nachází volná místnost? Šatna bude tou správnou volbou. Všechny vaše oděvy, obuv, kabelky a doplňky mohou tak být systematicky uloženy. Nejefektivnější je šatna tehdy, má-li úložné systémy na dvou protilehlých stranách, s uličkou o šířce od 80 do 100 centimetrů. Hloubku volte alespoň 65 centimetrů pro ramínka a 45 cm. pro police. Dále je důležité mít možnost ustoupit od úložných systémů alespoň o krok zpět. Pouze tak budete mít přehled o jejich obsahu..

 

        Dnes již existuje široká řada policových sestav s tyčemi a zásuvkami a patří k praktickým způsobům zařízení šatní místnosti. Nemělo by chybět zcadlo a velkoplošné osvětlení. Pokud vás trápí nedostatek místa, volte držáky, které se montují kolmo proti čelu skříně. Pokud byste rádi zavěsili oděvy výše než obvyklých 200 cm od podlahy, není problém pořídit tzv. výklopné tyčové systémy. Pozor na kožichy - vyžadují hloubku skříní až 70 cm.

 

        V případě menších místností se úložné systémy dávají pouze na jednu stěnu, aby se zde dalo bezpečně procházet. Další možností je otevřený skříňový systém se závěsem na zatahování. Na stěnu pak můžete potřebné oděvy zavěšovat třeba na háčky. Neměly by chybět zásuvky na prádlo a držáky na boty.

 

 

        Díky chytrým systémům můžete ideálně využít také místo v v šikmině pod střechou.či schody. Úložné systémy budou fungovat v jakémkoli v prostoru. Sestavíte si je jednoduše dle svých potřeb.

 

 

        Máte- li menší otevřenou šatnu v méně frekventované části bytu, můžete ji doplnit skříněmi v ložnici. Oděvy budete mít tedy k ruce hned po ránu a novou funkci získá také prostor pod postelí.

 

 

        V menších interiérech řeší problém s úložnými prostory vestavěné skříně. Ty jsou na plochu mnohem úspornější než vestavěné šatny, které jsou ale nesrovnatelně lepší z hlediska přehlednosti obsahu.

 

Kolik to bude stát?

 

        Cena se odvíjí nejen od vnitřní výbavy, ale také od stavebních úprav a velikosti prostoru. Jednoduché nástěnné systémy se dají pořídit již za pár tisíc, luxusní výbavu z ušlechtilých dřevin se sofistikovanými výjezdy a výklopnými mechanismy mohou vyjít na desítky i stovky tisíc.