Dobrá organizace je základ čistého domova

Hedviga Nosáľová
27. Březen 2015

Špatná organizace věcí vám zaručeně nepřidá na kráse domova, ba naopak. Neesteticky a nepořádně rozložené knihy, časopisy, hračky, různé papírky mají za následek efekt nečistoty a nepořádku. Nejen tedy, že je to ošklivé, ale také to má za následek špatné proudění energie čchi. Jestliže se zajímáte aspoň trochu o Feng shuei, budete vědět, o čem je řeč. 

ZBAVTE SE NEPOTŘEBNÉHO

Toto rozhodnutí a učinění dělá problém většině lidí. Nebuďte jedni z nich a zbavte se jednou provždy nepotřebných, starých věcí. Nechcete se vzdát starého a zaprášeného plyšáka jen proto, že vám připomíná nějakou událost a radostnou vzpomínku? Okamžitě s tím pryč. Vzpomínky vám tak či tak zůstanou a nepotřebujete kvůli nim ukládat nepotřebné, ošuntělé věci. Pokud se domníváte, že se vaše věci mohou někomu sejít a být k užitku, podnikněte kroky, aby se to tedy dostalo k těm, kteří tu věc ocení. V jiném případě TU věc hoďte do koše a nechte prostor pro proudění správné energie skrze váš domov. 

 

 

 

UDRŽUJTE POŘÁDEK

Jestliže jste již učinili první nejdůležitější krok a zbavili jste se nepotřebného, potom je řada na druhý krok, který se zdá také pro hodně lidí velmi těžkým. Udržujte pořádek! Pokud se někdo mylně domnívá, že nepořádek je pouze inteligentní chaos, anebo něco podobného, vězte, že tím zakrývá svou nekonečnou lenost a takovéto slova si vůbec nepřipouštějte. Vždy si najděte čas na úklid. Bez úklidu není organizace - jak jednoduché. 

POSUVNÉ VYMOŽENOSTI

K efektivnímu organizování bezpochyby patří různé krabice na kolečkách, cokoliv na kolečkách, cokoliv posuvného. Proč? Jednoduše je to praktické, estetické a pokud máte malé děti, obzvláště to oceníte. Velmi chytrým kouskem jsou bezpochyby taburetky a postele s úložným prostorem.

 

 

VYČLEŇTE MÍSTO

Určete si pro každou věc vlastní přehrádku, poličku, box, cokoliv. Pro nejlepší efekt je nejlepší v každé vyčleněné přehrádce mít jeden druh věcí, například v jedné budou knihy, v druhé časopis, atd.