Dětský pokoj pojatý jako hřiště v interiéru

Laura Kučerová
28. Listopad 2018

      Pokojíčkům vybaveným pouze postelí, skříněmi a psacím stolem už dávno odzvonilo. Pro vaše ratolesti se nabízí nový trend – maximální zužitkování prostoru a zrealizování jejich snu. Projektanti z firmy MOSKOR DESIGN s.r.o. na následujících 2 realizacích dokazují, že svěřit věc odborníkům se vyplatí. Pro jejich tvorbu je typické použití dřeva, neobvyklých hracích prvků, pestrých barev sladěných s příjemnými odstíny bílé a vytvoření harmonického celku.

 

      Na samém počátku je vhodné zvolit téma, ve kterém bude celkový projekt koncipován. Jako univerzální řešení se nabízí motiv přírody, konkrétněji deštného pralesa. Stylizovaný vzrostlý strom sahá až ke stropu, kde byla vyobrazena jeho mohutná koruna. Ptačí budka, ústa opic jako žárovky a zavěšená houpačka pak už dotváří samotný detail.

      V rozích byly umístěny neobvyklé elementy – dynamicky tvarované lehátko a pohodlná postel, nad kterou se nachází atypické obydlí. Tento domeček nám připomíná i venkovní dřevěné stavby, které se vybudovaly až v nejvyšších partiích listnáčů. Akorát zde nenalezneme žádný žebřík, ale schody a skluzavku jako přístupovou cestu.

 

      Netradiční pastelová zelená nám sjednocuje celkový prostor a až růžové povlečení nám napoví, že toto království je určeno pro malou princeznu.

     

      Pokud máte ale doma malého bojovníka, můžete se inspirovat pirátským námětem. I zde byla na vyšší partie zdí umístěna pevnost s visutou rampou. Pohled na okolní krajinu z pirátské lodi zobrazují malby na stěnách v podobě obrovských vln a ostrova se třemi palmami.

 

     

      Designéři ze STEN a Design-doma.cz vytvářejí zajímavé instalace, které se jen tak nevidí. Popisovací tabule na posuvných dveřích skříně využijí děti všeho věku k procvičování kresebných dovedností. Horolezecká stěna slouží pro ty zdatnější, kteří se nebojí okusit svou fyzickou stránku.

 

      JESPEN a JDHOME DESIGN realizují taktéž inspirativní elementy pro dětské pokojíky. Pokud máte dostatek prostoru, můžete si dovolit obrovský červený hrad uprostřed místnosti. Když si zde hraje i více dětí, využijí tento prvek jako bludiště či místo na schovávanou.

 

      Poslední fotografie pak dokládá, že i místo pro spaní může sloužit jako útočiště pro hry a zábavu. Skluzavka s modrozelenou plachtou nad postelí navazuje pocit dobrodružství, které je pak zakončeno pod tajnou komnatou, nacházející se pod vyvýšenou dřevěnou konstrukcí.