Designér si kompletně zrenovoval svojí vlastní kuchyň

Pavla Kubu
14. Květen 2018

Samotná kuchyně se nachází v 10. patře domu v centru ruského Permu. Designér Saranin Artemy ze studia Allarts Design si přál, aby nová kuchyně působila čistým a přirozeným dojmem. Starý nábytek byl kompletně vystěhován, zdi byly nově vymalovány a rozhodlo se o položení nové podlahové krytiny z vinylových pásků.

Výrazným prvkem v interiéru je strop zhotovený ze starých finských dřevěných desek. Jeho jedinečnost spočívá v tom, že každá deska je originál s nenapodobitelnou strukturou. Společně s pistáciově vymalovanými stěnami vnáší do prostoru nádech minulosti a jemné nostalgie.

Kuchyňská linka je provedena v moderním jednoduchém designu a byla celá oděna do bílého hávu. Dvířka kuchyňských skříněk jsou vyrobena z bílého skla. Tento materiál je v působivém kontrastu s cihlovým obkladem za kuchyňskou linkou. Stůl a židle pocházejí z Itálie a ze Švédska.

Každého návštěvníka jistě zaujme originální plakát obrovského lososa, který si vyrobil sám designér. Obrázek ryby doplňuje veselý výrok jeho syna. Podobné plakáty se objevují i v dalších místnostech a dodávají bytu originalitu a osobitost.