Cocoon Tree

Natálie Vopařilová
4. Září 2015

Soulad s přírodou, pohodlí a neobvyklý způsob odpočinku. To vše nabízí Cocoon Tree. Jedná se o neotřelý nápad, který je inspirován přírodou. Konkrétněji především pavouky. Už jste někdy viděli pavoučí kokon? Konstrukce koule potažená bílým pláštěm má simulovat "pavoučí architekturu" a nabízet pohodlný prostor k relaxaci a odpočinku. Kouzlo tkví především ve váze celého objektu. Ta je velmi nízká a to díky lehké hliníkové konstrukci. Tak je možné zavěsit objekt mezi stromy.  Kulatý půdorys dodává stromovému domku na jedinečnosti.

 

Ve výsledku se jedná o stan zavěšený ve stromech. Skvěle nahradí těžké stromové domy, je tedy jejich odlehčenou variantou. Cocoon Tree váží pouze 120 kilogramů, jeho instalace není náročná a proto je možné i pouze sezónní využití. Do kokonu se dostanete pomocí žebříku, nebo bezpečnostní sítě. Je dostatečně velký. Pohodlně se do něj vejde pár s dvěma dětmi. Kokon může být pevně umístěn na zemi, zavěšený nad vodou, v lese, téměř kdekoliv, kde si budete přát. K zavěšení bývají použita bezpečnostní lana a popruhy. Kokon je vybaven i bezpečnostní sítí. kokon lze také pevně přidělat k plovoucí platformě a tak můžete odpočívat i na vodě.

 

Oporou kokonu je hliníková konstrukce. Dalším stavebním kamenem je dřevěné patro. Základní a standardní kokon má T6 hliníkovou konstrukci o průměru 3 metrů, 12 prodložených tyčí ve vrchní a spodní části, jeden kruhový prvek ve vrchní a spodní části, dvě kruhové tyče k upevnění prutů a dřevěnou podlahu o průměru 2,5 metru impregnovanou proti hmyzu. Konstrukce je potažena pláštěm Ferari Deluxe, který je standardně dodávám v bílé barvě. Za příplatek je ale možné, vybrat si jinou barevnou variantu. Plášť má ve spodní části tři otvory, sloužící jako okna a dveře. Ty jsou navíc opatřeny sítí proti hmyzu na zip. Okna jsou šikovně umístěna. To tak, abyste se hned po probuzení mohli kochat okolní přírodou.

V základním balení je také kvalitní pěnová matrace o průměru 2,4 metrů opatřená ochranným pláštěm. K tomu jsou přibalena i bavlněná prostěradla stejného průměru, speciálně vyrobená pro danou matraci.

 

Vybavení kokonu už je pak jen na vás. Huňaté deky nebo designové polštářky?