Co na vás může prozradit vaše předsíň?

Dita Pfeferová
5. Leden 2017

Předsíň je často podceňovaným prostorem. Jak by ne, když vlastně slouží jen pro nezbytně nutné úkony při odchodu nebo příchodu domů. V předsíni se jen obujete, oblečete kabát a naposledy kouknete do zrcadla, abyste se ujistili, že jste připraveni odejít z bytu. Zamysleli jste se ale nad tím, co o vás taková předsíň může prozradit vašim hostům?

 

Samozřejmě, pokud si domů pozvete přátele a chystáte se je provést celým bytem a nakonec je usadit u kávy v obýváku, může se zdát, že předsíň v celém tomto ceremoniálu poněkud zaniká. Ale předsíň bude to první, co vaši hosté uvidí. Stane se tak součástí „haló efektu“, tedy prvního dojmu, který může utvářet a formovat další nazírání na vaši osobu.

Výrazným a dynamickým prvkem, v tomto případě černo-bílou dlažbou, můžete ukázat, že se nebojíte nejen výrazných barevných kombinací. Vzhledem k tomu že dlažba vede i do dalšího pokoje, vzbuzuje zvědavost a vytváří otázky typu „Jak může být vybaven pokoj s takhle výraznou dlažbou?“

Šedé dveře a černý věšák stylizovaný do podoby stromu v kombinaci s nevšedním tvarem radiátoru předesílá kreativitu a chuť řešit všední věci nevšedním způsobem.

Obrazy na stěně jsou spíše očekávány v obývacím pokoji, ložnici nebo jídelně. Zkrátka ve všech obytných částech domu. Tím že skupinu obrazů ve zdobném rámu umístíte do předsíně, povýšíte ji tím na úroveň pokoje s předpokladem mnoha estetických vjemů. Dáváte tím najevo, že vám záleží na všem, i z malých věcí uděláte velké.

Výrazně barevná podlaha, nadčasová komoda a zrcadlo ve starožitném zdobném rámu dávají ve své nevšední kombinaci znát odvahu, osobitost a orientaci v současných designových trendech.

Bílé zdi, šedá dlažba a nábytek černé barvy působí klidně a zemitě. Detaily jako miska na klíče, fotografie na zdi nebo busta na samostatném podstavci pak hlásají vyrovnanost a dospělost.

Tapety, masivní komoda i dveře se zdobnými skleněnými tabulemi jsou kouzelně půvabné zvláště ve žlutém, teplém světle. Květiny a malý obrázek pak prozrazují něžnou a romantickou duši.

Pokud nechcete, aby na vás vaše předsín něco prozrazovala, tak nemusí. Například tato předsín jako by říkala „ Jsem minimalista a víc vám na sebe neprozradím“.