Co kus, to originál. Vítejte ve světě Marthi

Dita Pfeferová
17. Červen 2015

Marta Šliperská, známá pod pseudonymem Marthi je oceňovaná hlavně pro její smysl pro detail. Ve svém ateliéru spolupracuje se švadlenami, čalouníky, truhláři i zámečníky. Mimo známé látkové tapety a textilní doplňky tvoří i úchvatné interiéry.

 

Mimo ložnice a jídelny spadají do jejího repertoáru i prostory obývacích pokojů. Při jejich realizaci dává znát obrovský smysl pro detail a originalitu. Z jejích realizací jí patrná i úzká spolupráce s řemeslníky nejrůznějšího oboru, kteří do interiérů dodávají nevšední a neotřelé nábytkové kusy. Z realizací obývacích pokojů od Marthi jsou dle mého názoru nejpůsobivější právě ty z nich, které oplývají patinou a spojují „oprýskaný“ nedbalý vzhled s precizní čalounickou, textilní či truhlářskou prací. Pokud že se pod ruku této designérky dostane atypický prostor, oholený na cihlu či beton, je z něj okamžitě vytěženo maximum. Pokud že takový prostor k dispozici není, je nádech patiny či zdánlivé nedbalosti nahrazen obrazem či kobercem.

 

V obou těchto příkladech lze ale hovořit o nezvykle poctivém zacházení s materiálem i prostorem, které dává vzniknout mondénním i velkolepým interiérům.