Byt z Korunní ulice překvapí Vás velice

Anna Dlouha
24. Červenec 2018

Černá, bílá, černá, bílá - kombinace, která nikdy neomrzí a nikoho nemůže urazit. Příkladem užití této kombinace je bydlení v Korunní ulici, které mají na svědomí architekti z dílny OOOOX.  Přestože tvůrci tvrdí, že nejsou pro každého, jejich moderní přesto střízlivé nápady nachází mnoho sympatizantů.


 

 Moderní bydlení v Korunní ulici se na první pohled zdá být řešené tradičně. Má čtyři stěny, okna a několik místnostní. Když se však podíváte pozorněji, najdete v bytě hotové skvosty – my se nyní na čtyři z nich podíváme zblízka! 

Kuchyňská linka, dřez, jídelní stůl a židle. Na první pohled klasická kuchyň, kde se vaří dobroty a láska prochází žaludkem. Na druhý, detailnější, pohled si však všimnete dvou „vychytávek“ – pultíku a tapety za jídelním stolem – které kuchyňské prostory posouvají minimálně o kategorii výše.

 

Pultík se za posledních deset let stal nedílnou součástí mnohých kuchyní. Zejména ženy vědí, že kulinářské umění vyžaduje dostatek odkládacích prostor na ingredience, špinavé nádobí či elektrické spotřebiče. Z toho důvodu se stal domácím pomocníkem pro kuchaře i kuchařky. Na trhu je pultík k dostání v nejrůznějších dezénech a materiálech. Náš pultík se zabudovaným plynovým vařičem však kromě svého impozantního vzhledu nabízí také zabudovanou vinotéku.

 

Domácí "vinárnu" si oblíbí zejména milovníci tohoto lahodného moku. Zabudovaná vinárnička Vám ušetří místo v lednici, poskytne prostor pro vytvoření soukromé sbírky vín a také Vám splní, alespoň z části, touhu po domácím vinném sklípku.

Druhou, výše zmíněnou, záležitostí je netradiční tapeta za jídelním stolem. Tapeta svým zjevem připomíná pavoučí síť, která se v objetí ranní rosy třpytí pod doteky prvních slunečních paprsků. Přestože je zeď i tapeta bílá, rozpoznat je od sebe můžete jednoduše - tapeta je s leskem.

V pořadí třetím doplňkem je „Nástěnka-lustr“. Tento originální kousek se nachází ve vstupní části bytu. Svým tvarem připomíná kovového ježka. Každá z kovových bodlinek je ukončena příchytkou.

 

Lustr je inovativním prvkem a zajišťuje rodinnou zábavu na dlouhé hodiny. Když už ne rodinou, tak dětskou určitě. Stačí, když dětem dáte pastelky, fixky, papíry a výsledné malůvky uchytíte do držáčků. Z lustru se na Vás potom mohou smát srdíčka, sluníčka či panáčci nejroztodivnějších tvarů a barev. Pohled na takový lustr Vám, ráno při odchodu do práce, jistě vykouzlí úsměv na tváři!

Poslední záležitostí je zdivo. V případě, že jste vlastníky zděného bytu, zbystřete – pokud jím nejste, nezoufejte. Máme řešení i pro Vás! Byly doby, kdy se cihly schovávaly za co nejtlustší vrstvy malty, omítky a barvy. Doba se však změnila a cihly jsou naopak vystavovány světu.

 

V případě, že Váš byt disponuje cihlovým základem, můžete jednoduše osekat „nadbytečné“ vrstvy. Cihly by však, z mnoha důvodů, neměly zůstat v „surovém“ stavu. Coby vrchní nátěr můžete použít například lak, disperzi či třeba bílou barvu. Voala, Vaše stará zeď v novém kabátku.

 

Nyní se podíváme na případ, že v celičkém bydlení nenajdete ani jedinou cihlu – řešení najdete opět v tapetách. Najdete mezi nimi totiž i ty s „cihlovým“ potiskem (častokrát téměř nerozeznatelné od skutečnosti).