Byt v Göteborgu prezentuje to nejlepší ze skandinávského designu

Pavla Kubu
31. Srpen 2017

Skandinávský - nebo také severský - styl bydlení je i v našich končinách stále populárnější. Charakterizují ho přírodní materiály ve spojení se světlostí a vzdušností. Hlavní roli v interiéru hrají bílé tóny v kombinaci s odstíny černé či šedé, kterým dodává hřejivost dřevo a přírodní textilie či kožešiny. Pokud se vám tento styl líbí, inspirujte se interiérem tohoto švédského bytu.

Černobílé barevné schéma nás provází celým bytem a je příjemně vyváženo dřevěnými akcenty. Výrazným prvkem jsou odhalené masivní trámy, které prostoru dodávají na jedinečnosti.

Kuchyně je charakterizována příjemnou rustikální atmosférou a okouzluje svojí lehkostí i jednoduchou elegancí. Velkorysý dřevěný jídelní stůl je místem, kde se setkává celá rodina.

Obývací pokoj je umístěn v klidné části bytu s výhledem do vnitřní zahrady. Najdeme zde dvě jednoduché židle a pohodlnou pohovku, kterou doplňují různé dekorativní polštáře. Jde o příjemný koutek jako stvořený pro posezení s přáteli u šálku kávy či čaje.

Po schodech se dostaneme do podkroví, kde vznikl improvizovaný pracovní prostor. Ale především se zde nachází ložnice, jejíž atmosféru utváří cihlová zeď za postelí, která zároveň slouží jako originální úložný prostor. Střešní okno do celého prostoru propouští dostatek přirozeného světla, které dopadá na bílé omítnuté stěny a dubové parkety.