Byt v centru města předělaný na víkendové bydlení

Anna Dlouha
10. Duben 2018

Každý si víkendové bydlení představuje jinak, někdo touží po horské chatě v Krkonoších, jinému stačí byt v centru města. Přestože se Vám to může zdát divné, podstata víkendového bydlení spočívá v jediném – odpočinout si. Pokud se tedy někdo cítí dobře uprostřed rušného města, není důvod jeho životní styl zatracovat.

 

Zastánkyní městského stylu života je také mladá maminka, která většinu času tráví mimo republiku. Protože ale v Čechách stráví přece jen nějaký ten čas, rozhodla se investovat peníze do svého víkendového bydlení. Spaní po hotelech se tak stalo minulostí. Po zakoupení nemovitosti, zůstával byt po nějakou dobu ve svém původním stavu. Bylo jen otázkou času, kdy se paní majitelka pustí do rozsáhlé rekonstrukce. Na pomoc si přizvala paní designérku Kristinu Prokšovou ze studia kp-interiors.cz.

 

Rekonstrukce mohla začít!

Nejprve přišlo na řadu řešení bytových dispozic, které byly vzhledem k velikosti bytu (1+1) nevhodné. Návrhů vzniklo mnoho, ale zvítězit mohl logicky pouze jediný. Zlatou medaili si z interiérového klání odnesl návrh založený na šetrnosti vůči stávajícímu řešení.

Byt se přesto dočkal několika změn. Ze současné kuchyně vznikla ložnice, z níž se vstupuje do koupelny. Vystěhovaná kuchyň se přesunula do obývacího pokoje. Dva moudré tahy vytvořily z bytové jednotky 1+1 byt 2+KK.

 

Z hlediska barev se paní designérka opřela o světlé tóny – béžová, bílá, žlutá a dubové dřevo. I když je byt díky velkolepé terase prosvětlený na výbornou, něžné tóny vlijí do interiéru ještě o kapičku světla více. A přidají vzdušnost.

 

Rozpočtově se rekonstrukce řadí mezi nízko-nákladové, paní designérka brala v potaz fakt, že byt neslouží ke každodennímu užívání. Z toho důvodu často upřednostnila nábytek z velkých nábytkových koncernů (ASKO, IKEA) před výrobou na míru.

Z obývacího pokoje lze vyjít na velkolepou terasu. Díky venkovnímu nábytku si paní majitelka i hosté mohou mohou dopřát kávičku na čerstvém vzduchu.