Byt s něžnými detaily severu

Kateřina Cibulková
22. Leden 2017

Vtisknout bytu styl, který by ho nenásilně provázel všemi místnostmi, nemusí být vždy zoufale komplikované. S okem, kterému smysl pro vkus není cizí, mnohdy postačí správně nakombinovat kvalitní design u stěžejních kusů nábytku i dekorací a úspěch celku na sebe nenechá dlouho čekat. 


 Byt 2+kk NatAlex 2+2 s.r.o. / Praha


 

Jak z bytu, který není výjimečný svou rozlohou, ani uspořádáním, vytvořit místo se specifickým kouzlem? Bytová návrhářka Natálie Rudenko našla svou odpověď v inspiraci severským i organickým designem a na své cestě za jednoduchým, ale rafinovaným stylem nakonec došla ke zdárnému cíli.  

 

Bytem provází umírněná kombinace bílé, černé a šedivé, ke které se v ložnici připojuje béžová. Tím vzniká také perfektní doprovod pro materiál, bez něhož by se o severském stylu ani nedalo mluvit – dřevo. To se objevuje u obložení kuchyňského koutu a tvoří nutnou součást nábytku, jehož soustavě hrdě vévodí kultovní židle DSW Charlese a Ray Eamsových, v prodeji již od roku 1950.

 

Na celkovém vyznění bytu se v neposlední řadě podílí i souhra decentních detailů. Nástěnné hodiny nad jídelním stolem, kde ručičky obíhají uvnitř příčného řezu kmenem stromu, na sebe strhávají zaslouženou pozornost. Poutavý je také lustr, který si uvnitř kuchyně – obýváku zajímavě hraje se stínem, na což navazuje také téma kontrastní fotografie umístěné na stěně nedaleko televizoru.