Bydlení zrealizované přes telefon

Anna Dlouha
21. Srpen 2018

V případě, že nestihneme uvařit, stačí vytočit číslo a pizza/čína je za chvíli u nás. Pokud se pračka rozhodla vydat na onen svět a vypověděla Vám službu, není nic jednoduššího přivolat k sobě šikovného opraváře. Pokud jste zjistili, že konkurence nabízí levnější internet, můžete ho během pěti minut mít i vy.

 

Dvacáté první století je zkrátka stoletím elektrotechniky a skrz všudypřítomné mobily dokážeme domluvit a sjednat skoro vše, dokonce i rekonstrukci bytu. Pojďte se s námi na jedno takové „mobilní“ bydlení podívat. Stojí totiž za to!


Architektka Ivana Šustrová (designát.cz) vnesla do Žižkovy ulice v Praze kus „nového“. Volba atypických doplňků ve spojení s osobitým stylem majitelky bytu, daly vzniknout bydlení, které ztělesňuje pojem DOMOV.

 

Přestože byt přišel během stavebních úprav o jednu zeď, tím pádem i o jednu místnost, majitelka bytu si nestěžuje, ba právě naopak. Probouráním dělící příčky se sice z bytu o velikost 4 + KK, stal 3 + KK, ale obydlí tím získalo prostornou ložnici s velkým množstvím úložných prostor. Volba barev v interiéru samozřejmě záležela na majitelce. Z toho důvodu v bytě najdeme oblíbenou modrou, bílou a hnědou barvu. Přírodní tóny na zdech i nábytku dokreslují pohodovou atmosféru.  

Dřevo ve spojení se sněhobílou barvou v kuchyni působí jemně. Vizuální dojem je sice důležitý, ale jak to vypadá s funkčností?  Kromě toho, že kuchyň vypadá dobře na pohled, poskytuje dostatek prostoru pro „kuchtění“.

 

Velké množství odkládacích ploch na lince i na ostrůvku, dřevěné barové židličky 02, netradiční obklad mezi horními a dolními skříňkami, svítidlo nad jídelním stolem od firmy Lucis spolu s dubovou podlahou vytvářejí efekt moderního bydlení s jemným nádechem přírody. Zejména instalace živých floristických obrazů vnesla do bytu, společně s uměním, kousek zeleně.

 

Zajímavým prvkem v obývacím pokoji je konferenční stolek a knihovna. Knihovna, zhotovená na míru, spojuje princip klasické knihovny a šuplíků. Zásuvky jsou, od zbytku knihovny, barevně odlišeny a poskytují dostatek úložného prostoru například pro smlouvy či dětské výkresy.

Nyní se podíváme na místnost, která jako jediná podlehla větším stavebním úpravám – ložnici. Ložnice díky rekonstrukci získala více prostoru a stala se ideálem většiny žen. Najdeme zde bílé vestavné skříně, manželskou postel s dřevěným čelem po stranách prodlouženým ve dva noční stolky či kosmetický stolek.

 

Zejména kosmetický koutek si získá pozornost většiny návštěvníků, neboť se jedná poněkud o ojedinělý jev. Přestože by si ho většina žen přála mít také doma, nedostatek prostorů jim to neumožňuje.