Bydlení za Prahou harmonicky a s přírodou

Inna J. Serba
9. Březen 2016

Rodinný dům se nachází v klidné vesnici nedaleko Prahy. Ačkoli je postaven podle typového projektu, interiér si majitel přál uzpůsobit svým potřebám a rodině. Navíc se zde hodně zapracovalo na spojení interiéru s přírodou. Celou realizaci měla pod taktovkou návrhářka Kristina Prokšová KP Interiors.

 

V domě byly již hotové ořechové podlahy a dveře. Na míru se dělala kuchyně, obývací pokoj, ložnice, pracovna, koupelna a zádveří. Návrhářka se snažila zachovat ráz celého domu a z toho vycházela i při návrhu interiéru. Na fasádě a vnitřním krbu byl použit kamenný obklad, který se následně použil i dál v interiéru. Navíc se v tomto domě hodně pracovalo se zakomponováním květin do interiéru a podpořit spojení s přírodou. Díky tomu, že majitelka je floristka, nebyl to žádný velký oříšek.

Ve spodní části domu můžeme najít benátský štuk částečně v chodbě, který přechází až do obývacího pokoje, kde vyniká na hlavní stěně. K docílení kontrastu mezi ořechovou podlahou, benátským štukem a kamenným obkladem je v místnosti použit vysoký lesk – sklo a tapeta, která také pracuje se světlem díky lesklým a matným plochám. Tento koncept nalezneme v celém domě.

V koupelně nalezneme velkou vanu v prostoru a také již zmíněný kamenný obklad. Ložnice je velkoryse veliká, vedle ní se nachází další prostor, který slouží jako pracovna.

 

K oddělení pracovny od ložnice se použila stěna z moduloformu, což jsou vyfrézované lakované mdf desky. Ty se použily i na komodu naproti posteli a hezky místnost sjednotily. Veškerý nábytek v celém domě byl vytvořen na míru podle výkresů KP Interiors.