Bydlení pro pětičlennou rodinu

Natálie Vopařilová
4. Říjen 2017

V sjednoceném a elegantním interiéru rodinného bydlení si na své přijde každý. Ať už mluvíme o postarších lidech, kteří tu najdou místo pro klid a odpočinek, přes pracující rodiče až po děti, které se tu budou náramně bavit. Tento interiér totiž disponuje prostorem k odpočinku, prostorem určeným k trávení večerů s rodinou a přáteli a také dětským pokojem přímo stvořeným k hraní si. 

 

Interiér domu je navržený tak, aby posloužil ke komfortnímu bydlení pro pětičlennou rodinu. Celý design navozuje atmosféru rodinné pohody, evokuje pocit pohodlí a nudit se v něm rozhodně nebudete. Bydlení skrývá řadu vychytávek, díky nimž je interiér mnohem funkčnější a zajímavější. Příkladem může být otočná televize, nebo skrýš pro piráty a lezecká stěna v dětském pokoji. 

 

Realizace spadá pod křídla Atelieru ZUZI.

 

Bydlení je laděné převážně do umírněnějších barevných tónů, dominantnější jsou zejména odstíny sněhové až krémově bílé, která v některých místech přechází až do bledě béžové. Ve skvělém souznění se pak setkáváme s decentně zelenou.

 

Barevnou kombinaci ve výsledku doplňuje nábytek z tmavého dřeva. Velký podíl na výsledné atmosféře má ve spodním patře na svědomí krb zabudovaný v surových kamenných cihlách. Interiér je ve výsledku vyšperkovaný nedominantními doplňky.

 

Osvětlení domu je velmi různorodé. Převažuje tu především využití denního světla, kterého je dostatek. Denní světlo je rozptýleno do každého koutu díky bílé výmalbě a sněhově bílým závěsům. V dětském pokoji je zajištěn dostatek denního světla díky střešním oknům a speciálního bočního okýnka. Ve spodním patře se setkáváme s atypickými lustry a sníženým podhledem, který odděluje obývací část od ostatního prostoru.

Sněhobílá ložnice je symbolem toho, že i zcela prostý design má své kouzlo. Nekomplikovaný interiér zahrnuje velkou skříň se zasouvacími dveřmi a velkým zrcadlem a prostornou pohodlnou postel. Zrcadlo místnost opticky zvětšuje a navíc odráží denní světlo, které má díky tomu možnost proniknout všude.

Dětský pokoj v námořnických barvách je útulným útočištěm pro hravé děti.  V pokojíčku nechybí postel ani pracovní stůl a spousta úložného prostoru ve skříních a šuplících bílé nebo tmavě modré barvy.