Bydlení pro mladý pár laděné v duchu jara

Laura Kučerová
13. Červen 2015

„Mladý pár měl jasný požadavek na návrh jejich nového bytu: interiér by se měl barevně a stylově odlišit od jejich současného bytu, který je řešen v zemitých a tmavých odstínech barev a materiálů.“MOSKOR DESIGN


 

       Přeměněný byt na nás působí svěžím a čistým dojmem. Veškeré místnosti jsou zcela přirozeným způsobem propojeny sladěním odstínů šedé a modrozelené barvy s kombinací jemné textury masivního dřeva. Něžnost zde pak přidávají detaily v tónech bílé – dvířka od nábytku, konferenční a noční stolky, pracovní deska v kuchyni, stínidla lamp a vázy. Zvláštností je celkové pojetí stěn. Byly polepeny stylovými tapetami nebo namalovány houbičkou, vytvářející zajímavé mramorovaní.

 

       Přestože je prostor koncipován moderně, je zde i pohodlné a příjemné prostředí. Přírodní materiály, tyrkysová barva v doplňcích a obrazy zobrazující dynamické vlny na mořském pobřeží dodávají neobyčejnou jiskru. Navíc zde byl vytvořen jeden velkolepý funkční prostor. Kuchyňský kout se nachází v nejzazší části, v centru je pak jídelní stůl s relaxační zónou obývacího pokoje, na kterou navazuje lodžie s posezením. Velká prosklená stěna, spojující venkovní a vnitřní zónu, přináší dostatečné proslunění obytnému prostoru stejně jako obrovská okna v ložnici.

 

       Netradiční oblé linie u polstrovaných židlí a taburetu skýtají určitý komfort, ale i nádech vintage stylu. Dekorace v podobě lesklých stříbrných a zlatých koulí a černé kovové klece vytváří nový, element chladu.

       Kuchyň byla obohacena tradičním pojetím polic na víno, ale i neobvyklým designem digestoře a presovače na kávu.

       Tmavá manželská postel vystupuje z béžové podlahy a šedého koberce s dlouhým vlasem. Přehoz a polštáře v barvě akvamarínu dodávají s fotografií na zdi pocit osvěžujících vánků na pláži u moře.

       V koupelně byly sice použity čtyři druhy dlažby v krémových odstínech, nijak ale na nás nepůsobí roztříštěně. Ba naopak. Světlý masiv a jasně bílá prodloužená deska od umyvadla místnost sjednocují.