Bydlení na stromě? Proč ne!

Magdaléna Nečasová
26. Červen 2017

Architektonická kancelář Baumraum se nachází v Brémách, severním Německu a její specializací je především navrhování experimentálních a netradičních konstrukcí na zemi, na stromech a na vodě.
Od roku 2003 Baumraum naplánoval a vybudoval několik inspirativních obydlí pro děti i dospělé - od malých zahradních domků pro děti ke hraní až po exkluzivní příbytky pro dospělé.
Nejzajímavější zaměřením a hlavně také tématem, o kterém se v tomto článku dozvíte víc, je plánování a realizace "Treehouses" (překladem domky na stromě).  

Stavby navržené touto německou kanceláří jsou známé pro svou originalitu a inspirující kreativitu. Bezpečnost a trvanlivost staveb jsou pro architekty v každém případě na prvním místě.
Hlavním problémem tedy je zpracování stromů a úprava jejich okolí tak, aby bylo zajištěno zachování a ochrana životního prostředí.
Tyto Treehouses nejsou ukotveny pomocí šroubů ani hřebíků z důvodu možného poškození stromů. Jsou připevněny pomocí textilních pásů a nastavitelných ocelových lan.
Hlavním použitým materiálem je tedy samozřejmě dřevo, které vyníká svými výbornými vlastnnostmi, jako je udržitelnost a odolnost proti vodě.

Německý hotel nabízí perfektní kombinaci komfortu pod širým nebem.

Zapomeňte na probuzení s rozlámanými zády ve stanu či chatkách, Treehouse v Berlíně nabízí luxusní bydlení a kontakt s přírodou v jednom. Pohodlné dvojlůžko namísto spacáku připomíná pohodlí domova i klid od městského života.

Původně byly Treehouses vytvořeny jen jako experimentální výzkumný projekt německého atellieru Baumraum, jako další z malých alternativních staveb ve sbírce města. 

Hotel se nachází jihozápadně od centra Berlína, v okrese Zehlendorf, který je známý pro svou buržoaznost obytných budov disponujících velkou výhodou sousedícího lesa.