Bydlení jako z Harryho Pottera - nábytek tu levituje!

Anna Dlouha
1. Duben 2018

Paní Barbora se do Prahy zamilovala již jako studentka, po dokončení studií nechtěla Prahu opustit, a tak se v královském města zabydlela. Několik let žila v bytě o velikosti 1+KK, který však přestal z hlediska metrů čtverečních vyhovovat. Začala honba za novým bydlením.  Naštěstí nemusela hledat dlouho! Našla ho totiž hned ve vedlejší ulici.

 

Vítěz bytového klání disponuje 62m2 a velkolepou terasou. K naprosté dokonalosti bytu ale paní majitelce přece jenom něco chybělo. S vytvořením snového interiéru ji pomohl pan architekt Filip Hejzlar ze studia De.fakto.cz.

Majitelčiny požadavky na bydlení

 

  • Jednoduchost
  • Elegantnost (Přesto praktičnost a funkčnost)
  • Kombinace skla a kovu
  • Jemné tóny s bílou v hlavní roli
  • Nábytek ostřejších linií
  • Dostatek úložných prostor

Zbylé záležitosti měl však plně ve svých rukách pan architekt. a tak bylo čistě na něm, jak bude finální výsledek vypadat. Do zhotovení návrhu se pustil s chutí a vervou. Majitelčiny požadavky splnil do posledního bodu, přidal však také něco navíc. Ve svém návrhu pracoval s optickým zvětšením a provzdušněním interiéru. Protože vynechání jakéhokoliv kousku nábytku nepřicházelo v úvahu, bylo nutné popřemýšlet nad dalšími možnostmi. Řešení se našlo ve vhodné volbě výrobního materiálu.

 

Lehkost se do interiéru dostala díky tzv. levitujícímu nábytku. „Létající“ kousek najdeme v jídelně, v ložnici i obývacím pokoji. Jejich podstata tkví v užití skla.

 

Další specialitu, po níž pan Hejzlar sáhl, najdeme na oknech. Tradiční závěsy, záclony, rolety a žaluzie zde nečekejte, okna zdobí nanorolety. Ty je možno uchytit buď přímo na okno, nebo na okenní rámy. Díky posuvným kazetám lez rolety posouvat dle libosti nahoru, dolu a zase nahoru.