Bydlení inspirované surovou krásou přírody

Anna Dlouha
12. Září 2017

Postarší domeček sloužil mladému páru jako domov nějaký ten pátek, zastaralý vzhled stavby však manželům přestal po nějaké době vyhovovat. Manželé měli na výběr ze dvou možnosti, buď dům opustit, anebo si jej předělat k obrazu svému.

 

Vhodná lokalita zajišťující klid a krátký dojezd do práce mluvili jasně pro renovaci. Protože navíc měli majitelé k pozemku i k vlastní stavbě citovou vazbu, vítězem klání se jednomyslně stala druhá možnost. Rekonstrukce byla na spadnutí. Manželé si na pomoc s renovací objektu povolali zkušenou designérku paní Kateřinu Čábelkovou z designérského studia brunetti.cz.

Kvůli tomu, že majitelé paní Kateřinu znali již z předchozí spolupráce, získala designérka volnou ruku. Nápady kupící se v hlavě se záhy na to začaly přenášet na papír, některé později nabyly i fyzické podoby. 


Hlavním zadáním bylo vytvořit nové dispozice.

 

To se bez stavebních úprav neobešlo. Začalo se tedy bourat a následně stavět znovu.  Výsledkem rozsáhlých stavebních zásahů je jeden velký společenský prostor. Nově zhotovené prostory tak zbývalo už jen vybavit. Při výběru nábytku a doplňků byl kladen důraz na přírodní materiály. Jistě tedy nikoho nepřekvapí, že se v interiéru objevuje ve zvýšené míře dřevo. To se použilo na nábytek (masivní jídelní stůl) i podlahu.

Velkolepý dům disponoval také spíží. Protože se jí majitelé nechtěli vzdát, muselo se vymyslet rafinované řešení. To přišlo v podobě zamaskování spíže dřevěným obkladem a následným propojením s kuchyňskou sestavou v témž odstínu. Nezasvěcený člověk by tak spíž hledal velmi obtížně.

Přestože se do interiéru volily vytříbené kousky, hledělo se také na jejich praktičnost.

Stěna v obývacím pokoji a v jídelně se může pochlubit netradičním nátěrem imitujícím rez. Dalším zajímavým prvkem, kterým se může obývací část pochlubit, je soukromé domácí kino. O domácí promítání se postará projekční plátno a posuvné dveře.

Velkolepý dům má dvě koupelny. Zatímco ta spodní je spíše technickou záležitostí (pračka, sušička, prostor pro špinavé prádlo i žehlení), horní plní úlohu relaxační místnosti. Nechybí zde vana, wc, bidet i umyvadlový set. Koupelna se však může pochlubit také soukromou domácí saunou.

 

Co si přát víc?