Barevné spolubydlení aneb jak zařídit byt pro dva

Luci Bečková
28. Červen 2015

        Následující realizace celkové rekonstrukce dvoupokojového bytu je krásným příkladem, jak dispozičně navrhnout spolubydlení pro dvě mladé kamarádky či kamarády. Oba pokoje mají podobnou dispozici a vybavení. Díky rozmanitosti barev z nich přímo číší mladistvá atmosféra. Zařízení je především praktické, ale přesto velice útulné.

 

        Jednotlivé prvky jsou zde vhodně zkombinované, i přes jejich zdánlivé stylové či barevné nesourodosti. Výsledek se nemusí zdát absolutně trendy, ale je jak pohodlný a funkční tak estetický a praktický.


         V rozšířené spojovací chodbě vznikl komfortní kuchyňský kout. Dvě řady horních skříněk zajišťují dostatek úložného prostoru a díky přenosných dřevěných schůdků jsou také snadno dostupné. Na opačné straně chodby je umístěna šatní skříň, police a velké zrcadlo. Tento vesměs průchozí prostor je tedy využit na více než 100%.

 

 

        Ještě nabídnu pohled do druhé ložnice, která se nese ve stejné barevném duchu jako pokoj první. Zdi i podlaha zůstávají ve světlých neutrálních tónech a dávají tak vyniknout pestrým doplňkům a dekoraci.

 

 

         Druhou inspirací je rekonstrukce nájemního bytu ve starším činžovním domě. Realizace zahrnovala změnu dispozice, rozsáhlé stavební práce a interiérový návrh včetně home stagignu.

 

        Byt je koncipován jako nájemní, ideálně pro mladý pár. Úpravou dispozice na 2KK vznikl větší obytný prostor o ploše přibližně 45 metrů čtverečních. Nechybí komfortní kuchyň a integrovaná šatna, která je součástí ložnice. Projekt musel akceptovat omezený finanční rozpočet a požadovanou časovou návratnost investice. I přesto se však jedná o velice povedenou realizaci.