Barevná oáza s přírodními prvky

Anna Dlouha
18. Září 2016

Každý den věnují desítky lidí internetu minimálně hodinu svého života. Důvodů je mnoho – může jím být práce, zábava, společenský kontakt, organizace aj. Přes internet si můžeme zajistit takřka vše.

 

Levou zadní si na něm najdete číslo na Vaši oblíbenou pizzerii, napíšete kamarádce do Ameriky, seženete opraváře na rozbitou televizi, zjistíte stav Vašeho účtu a předěláte svůj byt! Přesně tak, i rekonstrukce Vašeho bytu je možná, když jste ON-LINE. My se nyní na jedno takové ON-LINE bydlení zajedeme podívat do Zlínského kraje.

O internetovou rekonstrukci se zasloužilo interiérové studio ebarch.cz. Uspořádání místnosti zůstalo beze změny. Stavební úpravy se dotkly průchodů do pokojů (zvětšení/zmenšení), v předsíni vznikla zděná šatna.

 

Původní umakartové jádro se nahradilo zděným. Jeho zvětšením se koupelně přidalo několik centimetrů, které se zužitkovaly k zasazení dlouhého umyvadla do koupelny. Vstup do místnosti se vyřešil pouzdrovým dveřním systémem. Volba systému nenarušuje kuchyňské prostředí. Naopak je nyní v prostoru mnohem více denního světla. 

Protože má kuchyň tvar dlouhé nudle, rozložila se kuchyňská linka po obou stranách místnosti. Pracovní plocha je doplněna o desku pod oknem. U té je možno strávit pár hezký chvil u ranní kávy a užít si výhled z okna. Plocha však může zrovna tak posloužit jako pracovní, či odkladná.  

 

Hlavní jídelní stůl byl umístěn do společenské místnosti, bezprostředně však navazuje na kuchyň. V těsné blízkosti stolu se nachází knihovna s barem. Volba barevných odstínů je v celém bytě sjednocená – převažují hlavně hnědé tóny. Vedle nich se v interiéru objevuje také černá, bílá a limetkově zelená. Ozvláštnění barev přináší přírodní materiály – kamenný obklad, sklo aj.