Aritmetické hodiny pro malé i velké génie

Magdaléna Nečasová
11. Listopad 2015
Aritmetické hodiny pro malé i velké génie ukazující čas opravdu netradičním způsobem. Pařížští návrháři ze studia MNTNT dodávají matematice trochu jiný význam. MNTNT, návrhářství výzkumu a vývoje se sídlem v Paříži, zkoumá vztah mezi člověkem a technikou. Myšlenka tohoto inovativního předmětu vzbuzuje zvědavost dětí a zároveň rozvíjí jejich herní instinkt a potěšení při řešení problémů. 

A jak vznikl název těchto originálních hodin?


Albert Einstein byl génius, i když, jako student, byl v matematice opravdu nedostačující. Skutečnost, že i přesto dosáhl věčné vědecké slávy vyvolává i v ostatních dětech neukojitelnou zvědavost v odhalování tajemství a v provádění výzkumů. Nový projekt je tedy orientován stejným směrem. 

 

Albert Clock neukazuje čas přímo. Místo toho vyžaduje po každém uživateli - dítěti i dospělému, aby pomocí matematického příkladu čas rozluštili. Albert Clock tak nabízí zábavný a hravý přístup k učení matematiky.

"Kdyby Albert Einstein vlastnil také takové hodiny, pravděpodobně by se stal vynikajícím matematikem," říká Alex Schindlbeck, návrhář výrobků.

 

On sám vymyslel a navrhl Albert Clock jako student Akademie výtvarných umění ve Stuttgartu a společně se svým pařížským spolupracovníkem Frédéricem Mauclerem plánují designový prvek přivést na trh v lednu 2016. Cena se bude pohybovat okolo 270 $ / € 240. 

 

První zkušenosti s tímto doplňkem jste mohli získat při dětském design weeku v Miláně. Zde se setkal s velkým nadšením. Schindlbeck poznamenává, že "děti si opravdu rádi lámou hlavu s řešením úkolů a prováděním výpočtů, když je jim umožněn tento hravý přístup."

Albert Clock však není nuceně jen pro děti: "I samotní rodiče, kteří získají hodiny pro své děti, mohou mít radost z této zatěžkávací matematické zkoušky."

Mentální matematika udržuje vaši mysl ostrou a hbitou. Hodiny jsou stejně vhodné pro lidi, kteří se zajímají o sudoku a další druhy matematických problémů. Schindlbeck naznačuje, že "všichni můžeme mít z těchto hodin určitý prožitek."