Apartmán s nádechem "nordic" stylu

Inna J. Serba
11. Srpen 2018

Byt o rozloze nevelkých 76 metrů čtverečních je výsledkem práce designérů ze studia Geometrium Alexeje Ivanova a Pavla Gerasimova. Majitelé si přáli zařídit byt v přírodních materiálech. Bylo také zapotřebí spojit obývací místnost s kuchyní a jídelnou a zvlášť oddělit šatnu. Důležitou věcí bylo zajistit dostatečně velký úložný prostor.

Vznikl světlý, útulný interiér s minimalistickými prvky. Je založen na kombinaci mramoru, přírodního dřeva a černých nordic doplňků, např. konferenční stolek, osvětlení.

 

Celý byt se zařizoval ve dvou rovinách - osobní (ložnice, šatny, "make-up zóna" a koupelna) a veřejná (obývák, kuchyň a jídelna). Obě tyto zóny pak rozděluje právě koupelna a pokoj pro hosty.

Kuchyně poskytuje dostatek úložného prostoru díky skříňkám až ke stropu, kam se pohodlně ukryjí spotřebiče, které se často nevyužívají. Ve středu kuchyně se nachází mobilní ostrůvek s možností aretací koleček, lze jej proto umístit dle aktuálních potřeb majitelů.

Ve středu mezi jídelnou a obývákem je dominantní "falešný krb" ze svíček. Televize je umístěna tak, aby byla pohodlně vidět jak z pohovky v obýváku, tak z jídelny od jídelního stolu. U okna se nachází čtecí zóna s menší knihovnou. Jídelní stůl je určen pro 6 osob, nad ním visí tři designová svítidla v černé barvě. 

Obývací část je od vstupní haly oddělená pomocí vertikálních dřevěných lamel. Takové řešení přidalo vizuálně více prostoru právě v hale. Mezi kuchyní a vstupní halou je dostatečně veliká šatní skříň na oblečení pro volný čas, ale i na sezónní věci. 

Dveře do ložnice působí dojmem větších rozměrů díky panelu nad nimi ve stejném barevném dekoru dřeva. Toto řešení vypadá zajímavě v kombinaci se stropními dřevěnými lamelami.

Svislé prvky v ložnici (dveře, závěsy, čelo postele, zrcadla) spolu s osvětlením opticky zvyšují strop v místnosti. Za zrcadlovými dveřmi se nachází šatna.

U ložnice byl původně balkón. Ten designéři zrušili a jeho plochu připojili k ložnici, kde vzniklo místo pro tzv. "make-up zónu" pro majitelku bytu. V této části je elektrický radiátor, původní se skrývá za závěsy. Povšimněte si také obrovského polstrovaného čela postele. 

Pokoj pro hosty je zařízen jednoduše rozkládací pohovkou, televizí a šatní skříní. 

Sprchový kout a wc jsou obložené mramorovými deskami, také zde najdeme dřevěné prvky jako v celém bytě.

Půdorysy apartmánu "Bogatyrsky"