Ani pohádka, ani sci-fi. Svět netradičních postelí!

Luci Bečková
2. Leden 2018

        Ložnice patří k nejdůležitějším místnostem v domě. Jejím správným sestavením si zajistíte každodenní klidné usínání a zapomenete na starosti všedních dní. 

 

        Jak je pro vás důležité samotné zařízení tohoto pokoje? Jedná se o nejmenší místnost v domě, kam se sotva vejde postel a skříň? Že od ní víc nečekáte, protože tam kromě vás stejně nikdo jiný nechodí? No, možná právě proto by mohla vypadat úplně odlišně než ostatní místnosti v domě. Je to jen váš prostor, vaše území intimity a soukromí, kde nikdo jiný nemá povolený vstup. Jedná se o místo odpočinku, milování a spánku, a proto si zaslouží vaši plnou pozornost. V posteli strávíme třetinu svého života.... tak proč by zrovna ložnice měla být opomíjená jenom proto, že ji nemá kdo obdivovat.

 

        Vždycky jste snili o lóži jako z pohádky? Bohatě zdobená čela postelí, až neuvěřitelně pohodlné matrace, hromada polštářů a luxusní postelový přehoz... Nechejte se inspirovat! 

 

        Salon Cardinal, aneb výběr toho nejluxusnějšího, co lze mezi výrobci italského designového nábytku nalézt. Ruční i zakázková výroba z dílen rodinných firem s mnohaletou tradicí. Vedle minimalismu obsahuje jejich portfolio také rozsáhlou škálu rustikálních realizací.

 

 

                                               "Na životě miluji originalitu a rozmanitost." ...

 

... říká Lukáš Rut, designér, který vybrat tuto netradiční postel do následujícího projektu. Jedná se o jehlan z dřevěných trámků, který se tyčí nad samotnou matrací. Zřejmě má představovat ohraničení tohoto soukromého "teritoria". Přehoďte látkou v oblíbených barvách a voila! nebesa jsou na světě.

 

 

        Zaměřte svou pozornost také na "pozadí". Tapeta, obraz, osvětlení či originální čelo postele dokáží interiér vaší ložnice příjemně zatraktivnit. Na výběr máte nepřeberné množství materiálů, tvarů či barev. Nebojte se experimentovat a nechte zapracovat vaši kreativitu.

 

     

        Netradiční postel nemusí znamenat drahý rám či bohatě zdobené čelo. Postačí zajímavé umístění, jako například v tomto moderním loftovém bytě. Ložnici zde není vyhrazen vlastní pokoj a postel se tak stává běžnou součástí společných prostor. Pravdou je, že toto uspořádání není jen tak pro někoho.

 

 

        Nejen povlečení či polštáře... dopřejte kapku exkluzivity také přehozu vaší postele. Barevné slazení s polštáři a vybavením pokoje uvede celý prostor v harmonii.