7 neotřelých nápadů, díky kterým si Vaše děti zamilují Vaší zahradu

Dominika Tesárková
1. Leden 2018

Vytvořte svou zahradu atraktivní i pro Vaše děti. Vykouzlete jim prostředí, na které budou v dospělosti s nadšením vzpomínat. Těchto několik nápaditých vychytávek zaujme nejen děti, ale i dospělé. Společně si budete moci užívat vlastní kouzelné zahrady a nechat se unášet svojí fantazií. Téměř zaručeně se už nebude chtít vrátit zpět do reality z těchto bezstarotných chvil s vašemi dětmi.

Pokud máte doma malé umělce, naistalujte jim na plot tabuli. Není nic lepšího, něž tvořit a kreslit na čerstvém vzduchu.

Nechte Slunce vytvářet barevné obrazy na vaší zahradě. Skrze barevná skla v plotě budou dopadat sluneční paprsky na zem a v průběhu dne budou vznikat různé barevné kompozice.

Oježděné pneumatiky nevyhazujte. Pomocí provazů se dají zavěsit na větve stromů a vzniknou tak skvělé houpačky, na jejichž výzdobě se mohou podílet i děti. Ideální příklad,  jak recyklovat nepotřebný materiál.

I při rekonstrukci, nebo stavbě nového plotu si vzpomeňte na své děti. Niky ve zdi vytvoří intimní místo, kam se může člověk schovat. Experimentujte s materiálem použitým uvnitř niky, kterým se může být například i zrcadlo.

Dalším objektem, který si sami můžete vytvořit, je  malý altánek. Děti vám mohou pomoci s jeho výzdobou. Poslouží i jako útulné útočiště při nevlídném počasí.

Každý rád vzpomíná, jak vyráběl v lese domečky pro skřítky. Umožněte dětem si vytvořit takovýto miniaturní svět i u vás na zahradě. Skvěle vám poslouží třeba staré květináče.

Nechcete si pořizovat na zahradu trampolínu, kvůli její nevzhledné konstrukci? Toto je ideální řešení vašeho problému. Zapuštění konstrukce trampolíny do země je nejen estetičtější, ale také bezpečnější.