7 jednoduchých způsobů jak docílit, aby váš byt vypadal dražší

Hedviga Nosáľová
21. Prosinec 2014

Krása nemusí být drahá. Stačí se podívat na následující typy, jak vytvořit dojem dražšího místa, než-li doopravdy je. Nemusíte utrácet desetitisíce za předražený nábytek. V Ikea či v různých bazarech naleznete opravdové skvosty.  

 1. VYTVOŘTE ILUZI

Každá místnost bude vypadat luxusněji, pokud do prostřed místnosti dáte koberec. Může být také v kontrastní barvě. Čím huňatější, tím lepší!

Jednotlité, či koberce v perském stylu už jsou dávno v tabu. Nenechte zbytečně zazdít váš příbytek. 

2. KONTRAST

Místnost, která září jednou barvou, oživte, jak to vidíte na fotografii. Bílou můžete kombinovat s jakoukoliv jinou barvou (červená, čérná - drahý look, tmavě fialová,...)

Černá - zlatá (ultra-drahý look), žlutá, tmavší modrá, červená, bílá, 

Šedá - červená, bílá, černá, písková, žlutá, fialová.


 

 

 

3. MÉNĚ JE VÍCE

... a to také na zdi. Takže tapeta přes tapetu a obraz přes obraz není to pravé, ale každopádně záleží na vkusu. 

Moderní a levnou variantou jsou například poličky (nejen) na knihy v atypickém provedení.

 4. INDUSTRIALIZACE

Cihly, kámen a industriální styl jsou opět trendy, tak se jich nebojte. Nejlépe pasují na jednu stranu zdi a k teplým, zemitým barvám - šedá, béžová, písková, oranžová. Cihly mají v sobě nádech luxusu, jestli chladného nebo teplého - to záleží na dalším vybavení místnosti.

 5. TAPETY

Nebojte, určitě vám neporadím žádnou tapetovou hrůzu jako ze sedmdesátých let minulého století. V dnešní době máte na výběr z nespočet luxusně-vypadajících tapet. 

Ale neslouží na to, aby jste si s nimi potapetovali všechny zdi v místnosti, ale pouze malou část anebo jednu stěnu. Věřte, že správně zvolená tapeta vytvoří přesně tu "wau" reakci, kterou budete chtít slyšet od vaších návstěv.

Jaké tapety jsou nejvíce in? V téhle době zcela všechny. Ať jsou to proužky, různé abstraktní motivy, retro, industrial,... a v jakékoli barvě.

Na té straně, kde se nachází postel, nalepte přes celou zeď tapetu (velmi moderní tmavě šedá s černou "korunkou" anebo černo-šedé proužky!). Jednoduše, využíjte veškerou svou kreativitu.

 

6. ČELO
Pokud chcete, aby vaše ložnice překypovala luxusem, tak vytvořte nebo si pořiďte čelo za postelí. Pokud máte (anebo jste) v kruhu blízkých šikovnou švadlenu, není problém vytvořit čelo, které nebude ani tak drahé, jako luxusní!

7. JEDNODUCHÁ STĚNA

Anebo nejlépe žádná stěna. Ale pokud na ní trváte, vybírejte decentně. Anebo lepší - vytvořte si ji! Staré skříňové výlohy jsou dávno out. Těm se rozhodně vyhněte. 

Jednoduchá stěna se zejména skládá z jednoho kusu nábytku. Minimalistická a decentní. Neměla by sloužit jako odkládací prostor pro stovky DVD a časopisů, protože to narušuje čistý dojem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapety zvýrazní místnost

Luxusní konstrast bílo-černá.
Nepřecpané stěny, stačí zajímavý obraz.

Jednoduché, přesto přepychové čelo.

 Pokud jsou pro vás i tapety dost všední, můžete zkusit tohle.

Kámen i cihla jsou trendy.