6 užitečných tipů pro domácí pracovnu

Petra Sedláková
21. Prosinec 2014

Jednou z výhod domácí pracovny určitě patří fakt, že si ji můžete zařídit podle vlastních představ.
Správnými rozhodnutími můžete zvýšit svou výkonnost, produktivitu a nakonec i kreativitu.

1. Začněte design své pracovny něčím, co vás inspiruje. Může jít o cokoliv, od lampy přes koberec až po kousek zajímavé tapety. Vyberte si něco, co byste ve svém "home office" opravdu chtěli mít a na základě toho postupujte v zařizování.

2. Vyberte si barvu stěn. To, co ve skutečnosti ovlivňuje naši produktivitu není barva sama o sobě, ale její sytost. Obecně se dá říci, že jsou to právě jasné, syté barvy, které vás povzbudí v tvořivosti.

3. Velmi důležité je osvětlení. Nejlepším zdrojem jsou samozřejmě velká okna, které vám zaručí přírodní světlo. Stále je však třeba mít dostatečné množství osvětlení i ve večerních hodinách, proto zkuste zopár stolních lamp, které nabízejí jemné světlo a umí být i skvělým doplňkem.

4. Buďte kreativní při výběru úložného prostoru. Dnes se nám nabízejí police, skříňky či knihovny v různých podobách. Vyberte si tu, která je vám nejbližší a zakomponujte ji do své pracovny.

5. Dopřejte si pohodlí. Ve své pracovně určitě strávíte i několik hodin denně, proto je důležité mít židli, která vám zaručí komfort během toho, jak budete pracovat.

6. Zútulněte si svou pracovnu. Zavěste na stěnu svůj oblíbený obraz, zkrášlíte si stěnu malbou nebo motivačními nápisy. Dovolené je cokoliv, co by doladilo atmosféru, ale zároveň neodvádělo vaši pozornost od práce.