5 tipů, jak si správně posvítil na Ježíška!

Anna Dlouha
31. Květen 2018

Nedílnou součástí vánoční výzdoby jsou bezesporu světýlka. Z hlediska umístění jsou to vděční bytový dekoratéři, neboť je můžete umístit na lecjaké místo v interiéru a exteriéru. Zatímco v exteriéru si našly své místo na okenních parapetech, střešních římsách, domovním zábradlí i stromcích v zahradě, stále je zde jejich použití omezováno. Oproti tomu stojí interiér nabízející celou škálu možností, kam, jak a jaká vánoční světýlka umístit. 

1. Světelný drátek

 

Pokud budete hledat vhodné místo pro světlo určitě berte v potaz Váš jídelní stůl. Středová část je jako stvořená k tomu, abyste ji nasvítili. Světlo můžete k štědrovečerní večeři přizvat v podobě svíčky, světelného řetězu, světelného drátku anebo lucerničky. 

 

Kouzlo světelných drátků spočívá v jeho variabilnosti, můžete je natočit do pravého úhlu, do spirály, do kruhu, do čtverce. Kromě geometrických tvarů se s nimi můžete pokusit také o vytvoření vánočních symbolů - sněhuláček, hvězda aj.

2. Lucerničky

 

Přestože jsou lucerničky na trhu k dostání v nejrůznějších variantách, zkuste do domácnosti vnést světlo z ručně vyrobené varianty.

 

Na její vytvoření budete potřebovat (níže uvedené potřeby zahrnují větší škálu možných výrobků,  vždy totiž záleží na náročnosti Vámi zvolené lucerničky)

  • papír (barevný, průklepový, čtvrtku aj.),
  • nůžky (pokud budete chtít vystřihovat malé průzory či nějaké tvary)
  • pastelky, fixy, tempery, tuš
  • lepidlo
  • svíčka

3. Vánoční hvězda

 

K osvícení Vaší domácnosti Vám stejně dobře může posloužit také vánoční hvězda (viz www.bellarose.cz). 

 

Zavěsit ji můžete na okno nebo jen tak do prostoru. Díky vyraženým otvorům se Vám postará o nádherný světelný efekt. 

4. Tradice 

 

Co by to bylo za Vánoce bez svíčky? Díky tomu, že se svíčky vyrábí ve všech možných variantách, vybere si skutečně každý. Pokud zvolíte tradiční vysoké svíčky, zkuste se poohlédnout po stylovém svícnu. Kromě toho, že dodá svíčce šmrnc, uchrání Váš majetek od nehezkých voskových skvrn.

5. Čarování s vánočním řetězem

 

Přestože je vánoční řetěz doménou vánočního stromečku, službu udělá i jinde. Šikovné ruce z něho mohou například vymodelovat tento nádherný světelný strom.