5 neotřelých velikonočních dekorací

Natálie Vopařilová
25. Březen 2016

Velikonoční přípravy jsou již v plném proudu. Nejedno bydlení je vyzdobeno sezónními velikonočními věnci a malovanými kraslicemi a jeho obyvatelé už jen čekají na ten sváteční den, kdy si připomínáme zmrtvýchvstání Ježíše Krista, nebo zkrátka jen vítáme nezastavitelně se blížící jarní dny plné probouzejícího se života. Za léta této tradice proběhlo mnoho trendů, co se právě velikonoční výzdoby týče. Některé prvky se s postupem času usadily a v dnešních dobách symbolizují jakousi tradiční výzdobu. Jedná se o ty prvky, které jsou první na seznamu dekorací, které plánujeme koupit, nebo vyrobit. Mnozí z nás ale zapomínají, že škála velikonočních dekorací není omezená tradicí, ale že dostupné jsou i nevšední ozdoby, které jsou schopny interiéru originálním způsobem vtisknout stejnou velikonoční atmosféru, jako již zmiňované tradiční skupiny. Právě v dnešním článku se seznámíme hned s pěti nápaditými produkty, které mají vlastnosti, zmiňované výše. Nechte se inspirovat!

Všechny výrobky je možné zakoupit na stránkách http://www.novaline.cz/ !

1. DRÁTĚNÁ MISKA NA VAJÍČKA - SLEPIČKA

Nápaditou dekorací, která je však také funkčním prvkem je drátěná misky vytvořená na motiv slepičky. Nijak nerušivé provedení této nevšední dekorace zajistí, že se košík uplatní opravdu v jakémkoliv interiéru. Zároveň tak i nechá vyniknout různorodá vajíčka a zdobené kraslice, současně je i tématicky doplní. Produkt je k dostání v několika velikostech.

2.  PTÁČEK

Drobounká dekorace najde své uplatnění kdekoliv. V misce s vajíčky, v květináči mezi květinami nebo třeba na okraji vázy s tulipány. Šesticentimetrový ptáček z polyresinu bude se hodí opravdu kamkoliv, neurazí, naopak mile překvapí. 

3. DŘEVĚNÝ VĚNEC

Třiatřiceti centimetrový dřevěný věnec robustního vzezření udělá i z té nejjemnější květinky dominantní prvek, který v interiéru jen tak někdo nepřehlédne. Jeho výhodou je jeho celková neutrálnost -  slušet mu budou barevné jarní kvítky i podzimní luční květy tématicky doplněné o sušené ovoce. Zajímavě spletené dřevo má zkrátka své nenahraditelné kouzlo a pro účely (nejen) jarní výzdoby je jako stvořený!

4. DRŽÁK NA VAJÍČKA - KOHOUTEK

Koledníci za dveřmi! Dejte jim na výběr z roztomilé paletky symbolizující kohoutka. Originální stojánek na vajíčka dává předávání výslužky zcela jiný rozměr a na sváteční tabuli bude vypadat taktéž skvěle.  

5. OVCE Z VLNY

Rozkošná a netradiční dekorace je dostupná ve dvou velikostech a dokonce až ve třech barevných provedeních. Doma vám tedy může stát ovčí stádo zahrnující béžové, bílé a šedé ovce. Přirozeně vypadající ozdoba má dřevěné jádro, zároveň tedy stojí na dřevěném podstavci, který je jeho součástí.  Ovečky budou nejlépe vypadat v klasickém a vintage interiéru, jehož prostor disponuje množstvím dřeva a vyznačuje se použitím přírodních materiálů.