4 luxusní stolky ze surového dřeva

Natálie Vopařilová
11. Říjen 2015

Konferenční stolky, které mají styl? Vsaďte na ty, které jsou vyrobeny ze surového dřeva. Estetických důvodů je hned několik. Surové dřevo se bude ve vaší pracovně opravdu vyjímat. Vytvoří v ní výrazně sympatičtější atmosféru a stane se dominantním přírodním prvkem interiéru. Elegantní a robustní konferenční stolky jsou velmi efektní a zajisté sklidí mnoho pozitivních ohlasů. Jedná se navíc o opravdu originální kousky - každý kus je originální, díky jedinečnosti stromu, ze kterého je vyroben. Můžete si tak být jisti, že stejný již nikdo jiný na světě nemá. Pro inspiraci si dnes představíme 4 druhy konferenčních stolků, jejichž základem je právě surové dřevo. 

Začněme něčím ne příliš typickým. Deska stolu vyrobená ze surového dřeva. Málo neobvyklé? Co takhle deska s opravdu netypickým tvarem. Deska, postavená na nerezových nožkách, které nezkazí nenahraditelnou přírodní atmosféru a dodají stolku elegantní a neotřelý vzhled. To už je dost neobvyklé, nevšední, avšak velmi půvabné, nemyslíte? Takovému stolu rozhodně bude slušet sklenka whisky, rozečtená kniha, nebo pracovní podklady. 

Nyní přecházíme, řekněme k "obvyklému" zpracování surového dřeva do podoby konferenčního stolku. Relativně oblíbenou záležitostí jsou stolky, kde dřevo slouží jako podstavec pod skleněnou desku.

 

Skleněná deska je nejvhodnější materiál, který lze se dřevem v těchto případech použít. Sklo totiž nenarušuje efekt vzniklý přírodním vzezřením dřeva. 

 

Dřevo lze jako podstavec použít různými způsoby, ostatně o nich budou pojednávat následující ukázky. V případě tohoto stolku je použitý jeden kus dřeva, konkrétněji se jedná o kořen stromu. Podstavec je vyroben z teakového dřeva, je naolejovaný a co víc, je také ručně opracovaný!

 I další stolek má podstavec vyrobený z teakového dřeva. Tentokrát však mluvíme o podstavci seskládaném z polen do kruhovitého tvaru

Posledním stolkem, který dnes poslouží jako inspirační ukázka je tento čtvercový konferenční stolek. Jak je na první pohled zřejmé, i ten je seskládaný z více kusů dřeva. To tak, aby bylo docíleno požadované formy a celkového designu stolku.