10 způsobů jak levně vytvořit elegantní prostředí ve Vašem bytě

Romana Nováková
31. Prosinec 2014

Vytvořit interiér na úrovni může být někdy dosti obtížné, obzvlášť pokud nemáme dostatečný rozpočet. Naštěstí existují způsoby, jak toho dosáhnout i bez dostatku peněz. Návrháři se v průběhu několika let podělili o tipy od přidání polštáře, natření okenic, nabroušení podlahy. V tomto článku najdete 10 nejjednodušších a nejlevnějších způsobů, jak sestrojit byt na úrovni.   

1) Zdobené lišty

Vše je o detailech. Lišty dělají místnost opticky ucelenou, přináší elegantní vzhled, místnost vypadá hned honosněji. Naštěstí je toto řešení relativně levné, záleží na materiálu (plast), druhu a rozměrech.

 

2) Barvy

Volba barvy je jedno z nejtěžších rozhodnutí. Vyberte si provedení dvou barev tučných, dramatických či měkkých. Záleží na Vaší osobnosti, kterou možnost zvolíte. Také vymalovat dveře načerno působí drahým dojmem, nezapomeňte však na drobné doplňky v téže barvě.

3) Polštáře

Polštáře mají většinou dva účely. Pokud se trefíte s jejich výběrem vytvoří dojem stylu, když ne, poslouží alespoň po stránce pohodlnosti.

 

 

4) Závěsy

Okna se závěsy vypadají upraveně a přináší soukromí. Doporučuje se vyhnout průsvitným materiálům, naopak lemované závěsy jsou správnou volnou. Nezapomeňte sladit se zbytkem místnosti.

 

5) Držáky, věšáky

Běžně k sehnání, jsou levné, většinou i špatné kvality. Zde se vyplatí trochu více investovat a sehnat si originální kousky například ze starožitnictví, blešího trhu.

 

6) Osvětlení

I zde radíme, pokud se chcete odlišit, dát přednost bleším trhům před obchody s osvětlením. Některé kusy mohou potřebovat nový nátěr, leštění. Avšak stolní i stojací lampy přidají domácnosti na elegantnosti.

7) Pryč s koberci

Ač jsou koberce teplé a měkké, nejsou tak elegantní jako dřevěná podlaha. Koupě tvrdého dřeva je vyšší investice, ale vyplatí se (zhodnocení stavby). Dřevná podlaha může být nahrazena i laminátem, jen pozor na kvalitu.

8) Doplňky

Existuje mnoho způsobů jak pořídit levně doplňky, které přidají interiéru na eleganci, zejména zlato. To je spojené s bohatstvím, může tedy vytvořit elegantní pocit, pokud ho není v místnosti příliš. Například zlaté rámy, zrcadla.

9) Kvalitní nábytek

Nákup levnějšího nábytku může ve výsledku stát více, než si rovnou pořídit kvalitnější. Sháníte-li kvalitní kus nábytku, zkuste se podívat na bazary, prodeje nemovitostí, komisní prodej.

10) Čistota

Překvapivě, jeden z nejdostupnějších způsobů, aby Váš domov vypadal elegantně je zdarma. Vše co musíte udělat je udržovat ho čistý.

Možná jste překvapeni tím, jak snadné je vytvořit elegantní interiér.