10 vánočních tabulí, které vás zaručeně okouzlí

Pavla Kubu
9. Červen 2018

Vánoční stůl je bezesporu jedním z nejdůležitějších míst během Vánoc. Schází se zde celá rodina u štědrovečerní večeře, a proto je jeho slavnostní výzdoba velmi důležitá. Právě jeho slavnostní prostření je jedním ze způsobů, jak udělat právě tyto Vánoce opravdu nezapomenutelnými pro svou rodinu i přátele. Jak na to, se můžete inspirovat v naší galerii.

 

1. Zelená a červená jsou klasickými barvami Vánoc a na sváteční tabuli tato kombinace nikdy nezklame. Jednoduchou a přitom efektní dekorací je několik malých jehličnanů a sušených šípků v pozinkovaném truhlíku. Můžete je doplnit také zelenými věnci, které zavěsíte na opěradla židlí nebo jen tak položíte na lavici.

2. K výzdobě štědrovečerního stolu patří také svícny s jednou či více svíčkami, které se při večeři zapálí. Pokud se nevejdou přímo na stůl, umístěte je v jeho blízkém okolí. Plamínky svíček nádherně dotváří sváteční atmosféru a v kombinaci s krásně naaranžovaným ovocem budou vaší vánoční tabuli jistě slušet.

3. Vánoční stůl můžete originálně vyzdobit stromečky zhotovenými z březové kůry. Jídelní židle oblečte do andělských křídel z kožešiny a peří. Vytvoříte tak přímo pohádkovou vánoční atmosféru.

4. Nebojte se zkusit letos něco nového a neotřelého. Nad jídelní stůl zavěste větev a ozdobte ji lesklými koulemi či ručně vyrobenými ozdobami, záleží čistě na vašem vkusu. Vánoční ozdoby můžete i vložit do skleněné mísy na svátečně prostřený stůl.

5. Nebojte se využít při výzdobě čerstvé květiny. pokud je barevně hezky zkombinujete s dekoracemi a svátečním nádobím, vykouzlíte elegantní a slavnostní atmosféru.

6. Nádhernou a jednoduchou dekoraci vytvoříte, když naplníte vysoké lékarenské sklenice šiškami. Naaranžujte je spolu s bílými květy a zelenými větvičkami do středu stolu. Jídelní židle zahalte do bílého hávu, zapalte svícen a můžete usednout ke štědrovečerní večeři.

7. Může být něco hezčího než sváteční kombinace zelených jehličnanů, červených svící a sklenic plných lahodného moku?

8. Bohaté bílé květinové aranžmá obklopte borovými větvemi a vysokými bílými svícemi. Sváteční sklenice a prostírání doladí celkový dojem.

9. Proutěný koš naplněný borovými větvemi, sušeným ovocem a ananasem uvítá vaše sváteční hosty ve velkém stylu. Tato dekorace se bude skvěle vyjímat především ve venkovsky laděném interiéru.

10. Skleněná mísa plná ovoce, ozdobená zelenými větvičkami se svící uprostřed, se bude nejen krásně vyjímat na svátečním stole, ale také jeho okolí nádherně provoní.