10 skvělých nápadů na vánoční výzdobu: Co vám ještě doma chybí?

Pavla Kubu
23. Prosinec 2016

Většina z nás má asi v tuto dobu vánoční zdobení bytu za sebou. Přesto se jistě najdou tací, kterým kvůli pracovnímu vytížení nezbývá nic jiného, než vše nechat na poslední chvíli. Připravili jsme inspiraci pro ty, kteří na vánoční výzdobě hodlají pracovat ještě ve zbylých dnech.

1. Ozdobte si jídelní stůl

 

Vašemu jídelnímu stolu bude jistě slušet jehličí. Můžete větvičky jen tak položit na ubrus a ozdobit LED světýlky. Hezkou dekoraci vytvoříte, když vložíte větvičky spolu s dlouhou svící do jednoduché skleněné skleničky. Několik takovýchto svícínků uprostřed stolu hned vykouzlí vánoční atmosféru.

2. Vytvořte si kouzelné vánoční městečko

 

Je te velmi jednoduché: potřebujete pouze kartonový papír, nůžky, lepidlo a vánoční balící papír. Vše můžete doladit drobnými stromky, figurkami a vánočními světýlky. Perfektní dekorace zejména na okenní parapet!

3. Nevynechejte ložnici

 

Přeneste si vánoční atmosféru i do ložnice. Na noční stolek můžete umístit menší vánoční stromek nebo ozdobit čelo postele vánoční girlandou.

4. Ozdoby ve skleněné míse

 

Velmi jednoduchá a efektní dekorace vznikne, když naplníte skleněnou mísu vánočními ozdobami. Můžete použít i velký tác na cukroví, na kterém se budou blyštivé koule krásně vyjímat.

5. Malé stromky v květináčích

 

Ty nejjednodušší dekorace bývají nejefektnější. Obyčejné malé stromky v bílých květináčích omotaných mašlí udělají velkou parádu, ať už budou zdobit vstup do bytu či slavnostní tabuli.

6. Vánoční stromek z dřevěné palety

 

Skvělá zábava především pro děti! Namalujte na obyčejnou dřevěnou paletu stromek a ozdobte ho řetězem z bambulí. Tento tip se hodí třeba jako originální vánoční výzdoba dětského pokoje.

7. Nezapomeňte na předsíň

 

Vánoční výzdoba předsíně je velmi důležitá. Vždyť právě zde budete vítat všechny sváteční hosty. Postačí malý vánoční stromek v květináči, koš s ozdobami, dárek ovázaný mašlí a nejrůznější dekorace zavěšené na věšáku u dveří.

8. Věnce, kam se podíváš

 

Věnce nesmí během Vánoc chybět v žádném interiéru. Můžete je zavěsit prakticky kamkoliv, kde budou na očích. Skvělým místem může být nevyužitý prostor nad pohovkou nebo lavicí na verandě.

9. Zútulněte prostor kolem vánočního stromku

 

Využijte huňaté deky, staré dřevěné sáňky ze stodoly a lucerny. Rozbalování dárků se tak stane ještě příjemnějším.

10. Vyzdobte prostor před domem

 

Pokud budete Vánoce trávit na chalupě, inspirujte se následující fotografií. Zavěste velký věnec, na lavici připravte plecháčky, cukroví, teplé deky a dřevěnou bedýnku s dobrým pitím. Sousedé tak poznají, že jsou u vás vítáni.