10 atypických vánočních stromečků, které Vám vykouzlí úsměv na tváři

Anna Dlouha
11. Prosinec 2016

                                                      Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé,
                                                      po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé.

 

Přicházející Vánoce s sebou přináší nejen dobrou náladu, čas klidu a pohody s rodinou, ale také dárky, svíčky, cukroví a samozřejmě vánoční stromeček, který si lidé zdobí dle svého gusta. Když se řekne zdobení stromečku, každý z Vás si představí něco jiného. Někomu na mysli vyvstanou střapaté řetězy, jinému andělíček ze slámy, třetímu pak tradiční skleněné kouličky s motivem vloček a sněhuláčků. Když to však shrneme, všechno výše zmíněné je tradiční. Nikoho to zkrátka neuvidí, a rozhodně nepohorší.

 

Dnešní článek je však v tomto vánočním tématu poněkud atypický. Připravili jsme si pro Vás 10 vánočních stromečků, které, ať svou výzdobou nebo již samy o sobě, vybočují z tradičního stromečkového schématu.


1. Pro veselé nátury

 

Na bílých stromečcích není nic moc divného. Také v Čechách se již dostaly do několika desítek rodin. Zatímco ale většina z nich, použila na výzdobu stromečku jednobarevné střídmé ozdoby, majitelé tohoto vánočního stromečku sáhli po různobarevných, různě velkých a různě tvarovaných ozdůbkách. Výsledek je více než veselý. 

2. Pro milovníky netradičního 

 

Druhý stromeček potěší jak milovníky přírody, tak i fanoušky netradičního. Dřevěný stromek je tvořen středovou tyčí, na níž navlékaly větve. Hrubou kostru stromečku zjemnily panensky bílé ozdobičky. 

3. Něco pro zručné

 

Skutečně netradiční je pak stromeček z kartónu. Volba materiálu nabízí zcela nový rozměr z hlediska zdobeni. Kromě tradičního věšení, lze totiž na stromeček také malovat. 

4. Až opadá jehličí z ... ?

 

Svým tvarem připomíná tradiční vánoční stromeček, ale něco mu chybí - jehličí. 

5. Pro milovníky módy

 

Milovníkům a milovnicím módy, módních přehlídek a návrhářů padne jistě do oka vánoční stromeček stylizovaný do tvaru dámských šatů. Dekolt i spodní lem šatů byly zvýrazněny umělým sněhem a šípky. Štíhlý pas stromečku zvýrazňuje pomyslný opasek s červenou kouličkou namísto spony.

6. Barevný svět v hrsti

 

Šestý zimní stromeček se symbolu Vánoc podobá jen při zapojení fantazie. Série různobarevných trubek tvoří konstrukci, sněhuláčky a vločky nahradili barevní ptáčci a další zvířátka. 

7. 2D stromeček

 

Stromeček namalovaný na zdi může být skvělým řešením při nedostatku místa. Úchyty a lepíky vyřeší strasti se zdobením. 

8. Origami trochu jinak 

 

Papír se hodí k lecčemu - k psaní dopisů, poznámek, vyrábění ozdob i jako podložka. Kromě toho si z něho můžete poskládat také vánoční stromeček. 

9. Něco pro milovníky odpočinku

 

Stromeček vytvořený z polštářů a peřin potěší snad všechny milovníky odpočinku a odpoledních siest. Má však několik výhod - nepadá z něj jehličí, je hebký na dotek, rozložený je jedna dvě a dá se na něm spát. Voalá, stromeček jedna báseň. 

10. Santa Claus 

 

Červený kabátek s bílým lemem přepásaný černým páskem je typický jen pro jednoho muže, jenž je spjatý s vánočním časem zejména v západních zemích. Když se Santa může objevit na hrnečcích, pohledech i v televizních reklamách, proč by se nemohl vtělit do vánočního stromečku?