Marna

Design: OOOOX| Ing. Arch. Radka Valová, ing. Arch. Martin Moravec

Foto: Kiva Photography

Interiér bytu

Dispozice – původně navrženou dispozici jsme díky klientským změnám upravili na otevřený prostor bez množství chodeb. Do středu dispozice jsme umístili zázemí bytu. Kuchyně pak k tomuto jádru přiléhá a dostala se tak do centrální pozice obytného pokoje. Koupelny u jednotlivých ložnic jsme více otevřeli.

Koncept /barevnost /materiály  -  barevnost i celý koncept jsme volili minimalistický. Původní záměr zachovat přiznané nosné betonové stěny v interiéru bohužel díky developerovi nevyšel, když vše omylem zaházeli omítkou. Museli jsme tak přistoupit na stěrkování povrchů, abychom kýženého efektu dosáhli. Materiálové jsme zvýraznili středové jádro černou stěrkou Betonepox a ve stejném duchu řešili i povrch kuchyňské linky, která k jádru přímo přiléhá. Pro zvýraznění jsme navíc zabudovali vestavný LED pásek nepřímého osvětlení do stropu.

Kuchyně & jídelna – Vysoká část kuchyně je opatřena stěrkovaným povrchem černým Betonepoxem. Tento materiál se nám osvědčil z hlediska údržby i životnosti. Do kombinace s černou stěrkou jsme zvolili měděné detaily. Varný ostrůvek je naopak proveden v bílém laku a bílou pracovní kamennou deskou. Výrazná měděná podnož baru se propisuje skrz desku. Stejný detail jsme zvolili i pro jídelní stůl. Sezení kolem jídelního stolu je dvojí – židle a lavice.

Obývací pokoj – je kuchyní rozdělen do dvou částí. První část je posezení před terasou, druhá pak sezení před televizí. Stěny obývacího pokoje jsou opatřeny zavěšenými podsvětlenými knihovnami. Svítidla jsou v celém prostoru rozdělena na nepřímá v knihovnách, na zvýrazňující pro obrazy a nábytek a pak dominantní nad jídelním stolem a sedačkou. Nicméně i dominantní svítidla jsou volena v minimalistickém designu.

Ložnice & koupelny  –  každá z ložnic má vlastní koupelnu. Hlavní ložnice je s koupelnou propojena kouřovým prosklením. Povrchy dětské a hostinské koupelny jsou řešené pomocí voděodolných tapet. Hlavní koupelna pak v šedé neutrální stěrce.

Doplňky – v celém interiéru jsou použité interiér doplňky ze sortimentu našeho showroomu LOOOOX.

Více info
Méně info

Další fotky v projektu Marna (15 fotek):