Kolkovna

Design: OOOOX I Ing. Arch Radka Valová, Ing. Arch. Martin Moravec

Foto: Kiva Photography

Rekonstrukce podkrovního bytu

Dispozice – podkrovní byt o rozloze 217 m² prošel kompletní změnou dispozice. Hlavním zásahem bylo otevření zadní části bytu, přičemž se záměrně odhalilo 6 komínů, které se staly dominantou bytu. Centrálním prostorem je tedy jídelna, obývací pokoj s “relax zónou” a kuchyně s kuchyňským ostrůvkem. Byt dále disponuje terasou, třemi ložnicemi, dvěma koupelnami a dvěma samostatnými záchody. Díky vyvýšené pracovně nezůstal zastíněn ani výhled na Staré město a Pražský hrad.

Koncept/ barevnost / materiály – barevné schéma bytu pracuje s neutrálními tóny mající různou intenzitu, počínaje bílou na stěnách, škálou šedé na nábytku a textiliích, až po černou, která opticky pracuje s podhledem v chodbě. Kontrapunktem je mosazný kov uplatněný například na kuchyni a komínech. Zástupným elementem struktury je dubové dřevo. Jeho charakter jsme rozpracovali v jídelní části, a to formou mozaiky. V koupelnách jsme použili keramickou dlažbu imitující kámen. V celém bytě se pracuje s profilovanými obložkami, které jsou typické pro interiérové dveře starších pražských bytů.

Kuchyně & jídelna – zapracováním kuchyně do otevřeného krovu vznikla geometricky vyvážená kompozice, která je nejen estetická, ale i praktická díky přirozenému světlu dopadající z podkrovních oken. Kuchyňská linka z tmavé dýhy kontrastuje s mosaznými prvky jako je kování a odkládací deska. Kuchyňský ostrůvek je opatřen keramickou desku pro snadnou údržbu a nabízí minimálně 4 místa k sezení. Dominantní mosazné komíny tvořící půlkruh, opticky oddělují obývací a jídelní část. Jídelna umístěná do centra místnosti tvoří zázemí pro 6 lidí. Zajímavým prvkem je i detail podlahy, který přechází z klasické rovnoběžné pokládky do mozaiky. Designové osvětlení kopírující půlkruhy zajistila firma Bulb.

Obývací pokoj – nabízí velkou sedací soupravu. Naproti se nachází nábytek z dýhy, s úložným prostorem. Za sedačkou je vytvořena relaxační zóna s houpacím křeslem a lampou na čtení. Pro efektivní využití zkoseného prostoru, byla vyrobena knihovna a schody na míru. Ve výklenku nad schody tak vznikla malá pracovna s výhledem na Staré město.

Ložnice & koupelny – Do hlavní ložnice se vchází skrz soukromou šatnu a mosaznými luxusními dveřmi. Součástí ložnice je prostorná koupelna se samostatně stojící vanou a umyvadly. Designové kruhové osvětlení od Bulb připomíná měsíc z nebe reprezentující tapeta za postelí. Zrcadlová stěna opticky zvětšuje celou koupelnu a dodává jí patřičnou intimitu. Přilehlá šatna nabízí dostatečné úložné prostory s podsvícenými policemi. Soukromý záchod náležící ložnici využívá mosazných akcentů, které zapadají do celkového konceptu bytu.

Doplňky – v celém interiéru jsou použité interiérové doplňky ze sortimentu našeho showroomu LOOOOX.

Více info
Méně info

Další fotky v projektu Josefov (30 fotek):