Byt na odpočinek v horách

Luci Bečková
5. Srpen 2018

        Studio Ambience Design, které má na starosti následující projekt, vytváří elegantní a nápadité interiéry, jejichž společným jmenovatelem je kvalitně provedená práce. V této firmě působí malý kreativní tým profesionálů s bohatými zkušenostmi v oblasti interiérového designu a Home Stagingu. "Důležitý je pro nás otevřený přístup ke klientům a respektování jejich potřeb. Osobní doporučení tvoří velkou část našich zakázek," zní slova paní Jitky Kobzové, zakladatelky Ambience design, s. r. o.


        Tento byt 3+kk s terasou a dvěma balkóny se nachází ve švýcarském Heidenu a je součástí malého bytového komplexu zasazeného do krásného prostředí plného zeleně. V interiéru je kladen důraz na přírodní materiály a vyváženou kompozici barev. Pozitivní ladění interiéru podtrhují designové plastiky z dílny Christine Habermann a obraz Lubora Drgáče.

   

        Majitelé koupili byt za účelem odpočinku a relaxace ve zdravém prostředí hor. "Můj manžel je původem z Čech, ale od svých 6 let žil, studoval a pracoval v Německu a nyní žije již 20 let v ČR, několik let také spolupracoval s firmami ve Švýcarsku, a jelikož má rád tento kout země rozhodli jsme se, že se částečně vrátí zpět na západ a já spolu s ním." Byt tedy slouží jako jejich druhé působiště, kde v rámci svého náročného pracovního života rádi unikají.

 

       

        Klienti si ze srdce přáli, aby vnitřní vybavení bytu bylo v harmonii s okolím. Prvním krokem návrhu interiéru bylo tedy seznámení designérek Jitky Kobzové a Zuzany Wiesnerové se záměrem manželského páru a samozřejmě navrhovaným prostorem. S tím souvisela jejich návštěva Heidenu, kde si byt mohly nafotit a podrobně zaměřit. Všechny další práce poté probíhaly "na dálku" z Čech.

 

       

        Obývací pokoj se pyšní knihovnou, vyrobenou na míru, se zabudovaným osvětlením. Více zdrojů osvětlení se dá považovat za téměř nezbytnou součást interiéru, která dokáže výrazně měnit atmosféru. Pohodlná křesla přispívají svou barevností k pozitivnímu charakteru prostoru a dubový konferenční stolek oválného tvaru zjemňuje celkovou dispozici bytu.

 

 

        Jídelna v opačné části místnosti je vybavena nábytkem, který má kromě krásného zpracování také zajímavé detaily jako např. pružnou zádovou opěrku u jídelních židlí, nebo neviditelný spoj u desky rozkládacího jídelního stolu. Šperkem jídelny je závěsné svítidlo, které vydává příjemné měkké světlo.

 

       

        Přírodní materiály zde zastupuje dřevo, přírodní textilie a kov. Jedním z cílů bylo vyvarovat se zbytečného přehlcení prostoru vybavením. Proto má vše v bytě své oprávněné místo jak z estetické, tak i z praktické stránky. 

 

        V hostinském pokoji je komoda, která při vysunutí desky slouží jako psací stůl. Místo židle je zde taburet, který zároveň slouží jako odkládací stolek, nebo jako náhradní lůžko po svém rozložení. Nábytek na míru je navržený tak, aby poskytl co nejvíce úložného prostoru, ale zároveň nedegradoval prostor velkou hmotou.

 

 

        Ložnice tohoto bytu je příjemným pokojem nejen k odpočinku, ale i k práci – skleněný psací stůl nebrání výhledu z okna a krásná a hlavně pohodlná židle působí ve výhledu téměř jako socha. Noční stolky přímo z dílny Ambience Design byly přizpůsobeny výšce lůžka a barva byla vybrána, tak, aby podpořila celkové barevné schéma pokoje. Požadovaný barevný akcent dotváří obrazy a postelový přehoz.

 

        Na ložnici navazuje koupelna, která byla jediným tmavším místem bytu. Tento dojem ale úplně zmizel po instalaci a rozmístění všech koupelnových doplňků.