Pět nápadů, jak udělat z Vaší kuchyně centrum kulinářských zážitků

Anna Dlouha
11. Květen 2018

Kuchyň, dřez, kohoutek, lednička, stůl a židle – to jsou nedílné součásti kuchyně. Kuchyň je zase nedílnou součástí každého bytu, domu či jiné stavby. Je jedno, zda vlastníte byt 1+KK nebo máte velkolepou vilu, kuchyň je vždy srdcem domova. Z toho důvodu je tedy důležité, aby splňovala Vaše požadavky, neboť není kuchyň, jako kuchyň.

 

Některým ženám se při vyslovení slova kuchyně vyjeví obraz každodenní řehole a utrpení. Najdeme však také ty, které se v kuchyňském prostředí pohybují velmi rády a pohled na jejich kulinářské království je těší. Kuchyňské prostory by totiž měly splňovat Vaše požadavky. Potřebujete velké odkládací plochy, dostatek úložných prostorů nebo velký dřez? Neslevujte ze svých požadavků a vytvořte si kuchyň dle Vašeho gusta.

 

Pojďme se společně podívat na pět tipů a rad, která z Vašeho království udělají hotový Ráj.

  • Ostrůvek – V posledních deseti letech tento trend narostl do obřích rozměrů. Nemůžeme se však ničemu divit. Domácí šéfkuchař získá totiž další plochu na odkládání a navíc! V případě, že u vaření nebudete chtít být sami, můžete k ostrůvku přidat dvě, či více, barových židliček, ať se má Vaše společnost kam posadit.
  • Vestavné spotřebiče – V případě, že je něco praktické a navíc vkusné, chyťte to a už nepusťte. Vestavné spotřebiče bychom mohli zařadit na seznam chytrých nápadů. Kromě toho, že šetří místo, zachovávají celistvost kuchyňské stěny. Sporák, lednička, myčka, mikrovlnka se poté stávají součástí nábytku. Architektura je však vždy o krok napřed - dokladem toho je digestoř zabudovaná do zdi.
  • Veselé barvy – Kromě toho, že jídlo musí chutnat, mělo by i nějak vypadat. Stejně tak by Vás měl těšit pohled na místnost, ve které jídlo budete připravovat a později konzumovat. Nebojte se tedy sáhnout po pestrých barvách, které Vaši kuchyni vdechnou život.
  • Praktické úložné prostory – Každý zná ten pocit, když chce v kuchyni udělat pořádek, ale ne vždy to jde. V případě, že chce uložit například rychlovarnou konev či jiný elektrospotřebič, který denně využíváte – musíte ho vypojit ze zásuvky. A co když ne? Jedním z praktických pomocníků do kuchyně jsou úložné prostory se zásuvkami a pojízdným dnem. Nyní si elektrospotřebič můžete během chvíle vysunout a po použití zase uklidit. Vaše kuchyně získá řád.
  • Chytré šuplíky- Klasickým šuplíkům s madly již odzvonilo, nyní se novým hitem stávají „chytré šuplíky“. Stačí jeden dotek a šuplík se Vám sám otevře. V případě, že máte špinavé či plné ruce, šuplík si můžete otevřít například i bokem. Chytré šuplíky se vyrábějí v nejrůznějších variantách. Záleží tedy pouze na Vás, zda byste raději mahagonové, dubové, kovové či prosklené.