Je libo 3 terasy a domácí wellness na střeše?

Luci Bečková
7. Leden 2018

        Objekt se nachází na místě bývalého sochařského ateliéru. Parcela má mírné prevýšení, které architektům umožnilo společenskou část domu částečně zapustit  do terénu a vytvořit tak značnou míru intimity v zahradě. Dvě spodní podlaží domu mají půdorysný tvar písmene "L", třetí NP kopíruje stavební čáru. Čtvrté podlaží je úplně zapuštěné a má charakter střešní nástavby. Přízemí slouží pro společensko-reprezentační účely, tzv. denní část, poschodí je určeno pro soukromí rodiny, tedy noční část, a 4. NP obsahuje relaxační prostory. Všechny horní podlaží se pyšní terasou poskytující krásný výhled do okolí.

 

        Fasáda domu je zrealizovaná z obkladu norské firmy Fibo-Trespo v kombinaci bílé a antracitové. Pro horní část wellness byl zvolen titanzinek české firmy Rheinzink. Touto volbou je zajištěna dlouhá životnost a trvalá udržitelnost kovové střechy.

 

        Podívejte se pořádně na následující fotku garážových vrat. Že nevidíte nic neobvyklého? Téměř neviditelnými se stávají tyto vchodové dveře, pro které byl zvolen naprosto stejný materiál jako pro garážová vrata. Opět se ukazuje, že elegance byla při této realizaci na předních příčkách.

 

 

        Nejen bílá fasáda zajišťuje této vile netradiční vzhled. Podívejte se na množství francouzských oken, které zajištují interiéru bohaté množství přirozeného denního světla. Díky jejich umístění se také stávají jakýmsi vodítkem - ze společenské místnosti, přes terasu až k bazénu.

 

 

        Architektonický rozdíl mezi podlažími přímo volá po udělení další funkce. V tomto případě se jedná o "zastřešení" terasy u bazénu. Bude chránit zahradní nábytek před deštěm, návštěvníky před přímým slunečním zářením a designéři jej navíc využili pro umístění osvětlení.

 

 

        Plně zapuštěné čtvrté nadzemní podlaží, které působí jako střešní nástavba, ve skutečnosti obsahuje domácí wellness. Finskou saunu doplňuje odpočinková místnost s knihovnou a venkovní whirpool s posezením. Samozřejmostí je luxusní výhled na zářivé hvězdy. Nacházíte se přece jen na nejvyšším bodě domu!

 

 

        Nestárnoucí kombinace černé a bílé se prolíná celým interiérem. Světlá podlaha a černé obklady se objevují mimo jiné také v kuchyni. Tato kontrastní volba je zde nositelem vytříbeného vkusu a citu pro čistotu. V jednoduchosti je krása.