Hlavu vzhůru. Strop určitě nemusí být pouze bílý!

Luci Bečková
23. Listopad 2018

        Stejně jako stěny a podlaha, také strop má nárok na to, být zajímavý. Přináším pár důkazů o tom, že při jeho natírání se určitě nemusíte omezovat pouze na čistě bílou. Moje rady? Nechejte se inspirovat.


 Vymalujte

 

        Zní to až moc jednoduše? Je to nejsnazší a nejrychlejší varianta, která však může způsobit velkou změnu. Dětský pokoj skvěle rozzáří například zelený či modrý nátěr. Držte se světlých, avšak pestrých tónů. U vyšších stropů, např. v rodinných prostorách, můžete sáhnout také po tmavších a sytějších odstínech. 

         Určitě se nemusíte držet u země. Stropní nátěr se může skládat i z více barev či mít netradiční texturu. Fantazii se meze nekladou. Přimějte své hosty pozvednout pohled od krásně zdobené tabule a ocenit také umění na stropě. 

 Zvolte zajímavé osvětlení

 

        V dnešní době je trh nasycen neskutečným množstvím různých druhů svítidel. Proklikejte se ve svém oblíbeném e-shopu do sekce "Stropní svítidla", popř. si nechte poradit odborným personálem v nejbližším hobby marketu. Od jednoduchých a praktických, přes moderní a pestrobarevné, až po velice netradiční s nádechem luxusu. Každý si vybere.    

 Vsaďte na přírodu 

 

        Minimalistický styl - čistý, jednoduchý, ambiciózní. Přírodní materiály se často prolínají celým interiérem. Dřevěné obložení nemusí zůstávat pouze na podlaze. Podívejte se, jak harmonicky působí dřevo na stropě. 

  Využijte původní konstrukci

 

        Zůstaly vaše nosné stropní trámy nezakryté? Využijte jejich kouzla, interiéru dodávají atmosféru samy o sobě. Pokud byste je chtěli ještě více zviditelnit, použijte je jako základ pro osvětlení. 

 Buďte nebojácní 

 

        Na závěr perlička. Máte-li vícepatrový byt s vhodnými technickými podmínkami, mám pro vás odvážnou inspiraci. V dnešním bytovém designu není totiž nic nemožné. Proč tedy nemít prosklený strop jakožto dominantní prvek?